Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tăriceanu, după consultarea cu Iohannis: Avem nevoia la Justiţie a unui ministru tehnocrat şi independent care să elimine orice ingerinţe politice (VIDEO)

Tăriceanu, după consultarea cu Iohannis: Avem nevoia la Justiţie a unui ministru tehnocrat şi independent care să elimine orice ingerinţe politice (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 16:15
Tăriceanu, după consultarea cu Iohannis: Avem nevoia la Justiţie a unui ministru tehnocrat şi independent care să elimine orice ingerinţe politice (VIDEO) Eveniment

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat, la sfârşitul consultărilor de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, necesitatea în fruntea Ministerului Justiţiei a unui ministru tehnocrat care să fie independent de factorul politic pentru a elimina orice ingerinţă.

"Pentru o perioadă cât justitia nu revine în normalitate va trebui să acceptam ideea unui ministru tehnocrat şi independent care să scoată justiţia de sub forma oricăror ingerinţe politice", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Aceste declaraţii vin în contextul în care PSD dă semne clare că vrea schimbarea lui Tudorel Toader din fruntea Ministerului Justiţiei, în timp ce Tăriceanu şi-a arătat în repetate rânduri sprijinul.

Cu toate acestea, Tăriceanu a precizat că alianţa funcţionează bine, deşi Dragnea i-a reproşat anterior că readuce în spaţiul public acest subiect al lui Tudorel Toader.

În privinţa consultărilor de la Cotroceni, deşi Dragnea susține că nu este nevoie de o întâlnire între partidele politice pentru un acord politic, liderul ALDE a arătat că trebuie să aibă loc o astfel de întrunire și ajungerea la un acord politic pe sistemul de justiție din România.

”Președintele a afirmat că încearcă, prin rolul constituțional pe care îl are să încerce o mediere între partidele politice, pe legile justiției. În acest sens, cred că între partidele politice din Parlament trebuie să aibă loc o întâlnire pentru a cădea de acord asupra unui set de principii, pe care să le respectăm.

Aceste discuții trebuie să pornească de la câteva principii: să convenim asupra unei definiții pe ceea ce înseamnă un stat de drept. Nu funcția represivă a statului trebuie să fie în centrul atenției, ci modul în care statul poate să îi protejeze pe cetățeni.”, a declarat Tăriceanu, după consultările de la Cotroceni.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   Klaus Iohannis,   Tudorel Toader ,   Liviu Dragnea