Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tatăl olimpicului agresat de mamă va acționa în instanță Protecția Copilului din Gorj: Mă trezesc că merg acasă şi nu mai am copil

Tatăl olimpicului agresat de mamă va acționa în instanță Protecția Copilului din Gorj: Mă trezesc că merg acasă şi nu mai am copil

Un articol de: - 20 Mai 2017, 13:00
Tatăl olimpicului agresat de mamă va acționa în instanță Protecția Copilului din Gorj: Mă trezesc că merg acasă şi nu mai am copil Foto: Impact In Gorj Eveniment

Tatăl olimpicului de 13 ani agresat de mamă a anunțat că va acționa în judecată DGASPC Gorj, pentru că l-ar fi decăzut din drepturile părintești în mod ilegal, informează Mediafax.

Adrian susține că nu este divorțat, așa cum s-a crezut, și că locuiește în București în interes de serviciu, iar femeia nu poate veni să-l însoțească pentru că lucrează în MAI și are un regim special. El acuză Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj că l-a decăzut din drepturile părintești, deși nu l-a întrebat nimic.

”Este o situaţie nefericită. Am fost decăzut din drepturi, fără să fiu parte în proces. Urmează să rejudecăm acest proces, ca să vedem eu ca părinte cu ce am greşit de nu mai am dreptul de a fi părinte? În 24 de ore s-a produs incidentul, o dispută familială, care nu este atât de violentă, aşa cum a fost prezentată, care s-a transformat în final prin decăderea mea din drepturi ca părinte. Şi soţia, la fel. Dacă a fost o dispută între soţie şi copil, întrebarea este ce am făcut eu? 

Eu sunt acum cu copilul, la Târgu-Jiu. Cu ce am greşit de am fost decăzut din drepturi? Am fost decăzut din drepturi pentru că am fost trecut la instanţă de către DGASPC, cum că eu sunt despărţit de soţie. Ca să fiu despărţit de soţie ar trebui să îndeplinesc două condiţii: să plec de acasă, să părăsesc domiciliul conjugal, lucru care nu s-a întâmplat până acum şi noi să nu ne înţelegem. Nu s-a pus problema că nu ne înţelegem şi nu s-a pus problema că unul dintre soţi a plecat de acasă, indiferent dacă eu am domiciliul sau serviciul în Bucureşti şi soţia, prin prisma faptului că lucrează unde lucrează, în Poliţie, este mai greu să se mute în Bucureşti”, a declarat tatăl olimpicului agresat, pentru Mediafax.

Adrian a mai susținut că nu-și poate da seama cum s-au desfășurat toate anchetele posibile în 24 de ore fără ca el să fi fost întrebat ceva și cum au ajuns autoritățile la concluzia că ei sunt divorțați, deși nu există niciun document care să demonstreze acest lucru.

”Dacă cineva are un soţ care pleacă cu vaporul doi ani înseamnă că el s-a despărţit în fapt de familie? Şi când se întoarce acasă, nu mai găseşte copilul acasă pentru că i l-a luat statul? Sunt absolut convins că cineva va trebui să dea nişte explicaţii. Au făcut acte cei de la DGASPC cum că eu aş fi despărţit în fapt de soţie, dar dacă tot au semnat şi s-au dus în instanţă cu această declaraţie pe care au semnat-o şi domnul director şi jurista, bănuiesc că vor avea şi probele prin care vor demonstra acest lucru, pentru că dacă nu vor avea probele avem cu toţii o problemă. Voi merge în instanţă. Eu sunt inginer. Mă trezesc că merg acasă şi nu mai am copil. În 24 de ore s-au făcut toate anchetele posibile, s-a trimis în instanţă şi s-a dat şi hotărârea, fără ca unul dintre părinţi să fie înştiinţat, pentru că se ştia că e divorţat. În aceasta a constat ancheta socială, prin faptul că un părinte nu există. Surpriză! Certificatul de căsătorie spune că există şi mai mult, nu există despărţire în fapt. Cineva va trebui să facă dovada”, a mai spus bărbatul, pentru Mediafax.

Reprezentanţii DGASPC susțin că situația va fi lămurită luni, când atât mama, cât și tatăl vor fi invitați la sediul instituției.

Vineri, judecătorii de la Tribunalul Gorj au dispus plasament în regim de urgenţă pe o perioadă de cinci zile, amintește Mediafax.

”Instanţa a dat o decizie. Am încercat să o punem în executare, dar copilul a refuzat să meargă cu noi, a zis că îşi doreşte să rămână acasă, alături de mamă. Urma să vină şi tatăl de la Bucureşti şi a refuzat să meargă cu noi. Sentinţa respectivă este dată pentru cinci zile, pentru că măsura de plasament în regim de urgenţă, conform legii, se reevaluează în cinci zile, ceea ce înseamnă marţi. Ea poate fi înlocuită, poate fi menţinută sau încetată de judecător, atunci când se introduce un nou dosar. Noi aşteptăm să vină luni părinţii la noi, o să încercăm să ascultăm şi opinia tatălui, pentru că este foarte important să ne comunice tatăl, dacă el ştia despre situaţia copilului, dacă i-a spus că ar fi fost sau nu abuzat de mamă şi să vedem în ce măsură doreşte şi el să se implice în creşterea şi îngrijirea copilului”, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Aceasta a mai precizat că mama a spus că regretă ce a făcut, dar DGASPC Gorj tot trebuie să stabilească dacă băiatul are nevoie de ajutor psihologic: ”Copilul are pe certificatul medico-legal cinci-şase zile de îngrijiri medicale, nu i s-a pus viaţa în pericol. A fost zgâriat pe mânuţe şi pe gât. Mama spune că a fost reacţia ei de apărare, dar curios e faptul că ea nu are niciun fel de urmă pe corp. Copilul nu a vrut să participe la un proiect şcolar, la fizică, trebuia să susţină un proiect cu alţi colegi, făceau o echipă, trebuia să aibă o mică intervenţie, un discurs. Copilul nu s-a simţit pregătit, nu a vrut să o dezamăgească pe mamă şi atunci a ales să nu mai meargă la şcoală, dar mama a tot insistat să meargă, pentru că face parte din echipă. De aici au plecat conflictele şi au degenerat”.

Citeşte mai multe despre:   Gorj,   Protectia Copilului,   judecata,   tata,   divort