Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tatăl unei victime din Colectiv: ”Piedone a fost ales cu vot democratic pentru că alții nu și-au făcut datoria. Aș protesta împotriva justiției”

Tatăl unei victime din Colectiv: ”Piedone a fost ales cu vot democratic pentru că alții nu și-au făcut datoria. Aș protesta împotriva justiției”

Un articol de: Catinca Giosanu - 28 Sep 2020, 20:58
Tatăl unei victime din Colectiv: ”Piedone a fost ales cu vot democratic pentru că alții nu și-au făcut datoria. Aș protesta împotriva justiției” Sursa Foto: Gândul.ro Eveniment

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv și tatăl unuia dintre tinerii care au murit în incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, și-a arătat nemulțumirea cu privire la alegerea lui Cristian Popescu Piedone în funcția de primar al Sectorului 5, în contextul în care acesta a fost condamnat în primă instanță la opt ani și jumătate de închisoare în dosarul Colectiv.

 

 

Părinte al cărui copil a murit la Colectiv: Piedone a fost ales cu vot democratic si perfect legal pentru că alții nu și-au făcut datoria. Aș protesta împotriva justiției

 

 

Părintele unui adolescent decedat în incendiul susține că, din punctul său de vedere, autoritățile judiciare române și cei „care cu mândrie populară își strigă susținerea față de această justiție” sunt responsabili pentru situația cu care Sectorul 5 se confruntă în momentul de față.

Eugen Iancu spune că primarul Cristian Popescu Piedone a fost ales în mod democratic și perfect legal, însă el sușine că acest lucru a fost posibil doar pentru că justiția nu și-a făcut datoria.

„Sunt întrebat ce părere am despre alegerea lui Piedone. Sunt îndemnat să organizez proteste. Pot spune un singur lucru – democrația și legea trebuiesc respectate de noi toți, iar proteste aș face împotriva justiției și a celor care cu mândrie populară își strigă susținerea față de această justiție. Piedone a fost ales cu vot democratic si perfect legal pentru că alții nu și-au făcut datoria. Iar Piedone este doar un exemplu. Sa ne uitam la primarul din Sângeorz Băi, la cel din Moldova care a facut sex cu minore, la ministrul care foloseste drumurile patriei ca pe holul din casa personala, circulând cum vrea muschiul lui. Când ne va trece entuziasmul, ne va lovi realitatea. Cum schimbăm realitatea?”, a scris Iancu pe pagina sa de Facebook, conform Gândul.ro.

 

 ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

S-au scurs cinci ani de lacrimi, durere şi revoltă de la cea mai neagră tragedie care a lovit România, după Revoluție: incendiul de la Colectiv care a curmat 64 de vieți

 

 

Fiul lui Eugen Iancu, Alexandru este unul dintre cei 64 de tineri morți în tragedia din Colectiv. Tânărul s-a stins la vârsta de 22 de ani. 

Acum, la aproape cinci ani de la incendiu, Cristian Popescu Piedone, atunci primar al Sectorului 4, care a demisionat în urma protestelor de stradă, este ales primar al Sectorului 5, în ciuda faptului că a fost condamnat în primă instanță la opt ani și jumătate de închisoare în dosarul Colectiv.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a declarat extrem de dezamăgit de faptul că locuitorii Sectorului 5 al Capitalei l-au ales pe Cristian Popescu Piedone în funcția de primar pentru următorii patru ani.

„E dincolo de trist pentru mine, e dincolo de puterea mea de înţelegere. Eu, unul, sunt foarte dezamăgit, sectorul 5 avea nevoie de o schimbare, se pare că oamenii au ceea ce au ales. E un sector din care s-a furat cel mai cu spor”, a declarat Vlad Voiculescu, într-o intervenție la Digi24.

De-a lungul timpului, rudele și supraviețuitorii dezastrului de la Colectiv au cerut răspunsuri și o țară întreagă a așteptat o schimbare, dar și găsirea vinovaților.

Din păcate, asistăm la anchete fără sfârșit, și puține au fost măsurile luate după cumplitul incendiu care a distrus atâtea vieți și a lăsat răni adânci.

În urmă cu cinci ani, trupa Goodbye to Gravity îşi invita fanii la lansarea noului album. În jur de trei sute de oameni au ajuns în clubul Colectiv şi nimeni nu se gândea că o seară alături de prieteni se va transforma în cea mai mare tragedie care a marcat România după revoluţie.

 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Popescu Piedone,   incendiu colectiv