Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”Tăticul” cutremurelor, Gheorghe Mărmureanu: 'Acesta este marele seism care poate fi în Vrancea. Nu o spun eu, asta rezultă din calcule'

”Tăticul” cutremurelor, Gheorghe Mărmureanu: 'Acesta este marele seism care poate fi în Vrancea. Nu o spun eu, asta rezultă din calcule'

Un articol de: B1.ro - 04 Dec 2019, 18:53
FOTO: Click! Eveniment

Fostul director al Institutului pentru Fizica Pământului, celebrul Gheorghe Mărmureanu, a împlinit 80 de ani.

Supranumit "tăticul cutremurelor", Mărmureanu a petrecut alături de colegii de breaslă. El a primit o diplomă de excelență.

MĂRTURISIRI ȘOCANTE DESPRE CONSUMUL DE DROGURI! CĂTĂLIN BOTEZATU NU SE MAI ASCUNDE! A FOST PRINS CU BAGAJUL PLIN LA AEROPORT (GALERIE FOTO)

FOTO: INFP

 Click amintește și de o dezvăluire senzațională făcută de celebrul seismolog.

”Numele de domnișoară a soției mele era Richter, dar nu mi-am dat seama la început. Aristița Richter. Am făcut legătura abia după ce am devenit directorul Institutului”, a povestit foarte demult, Gheorghe Mărmureanu, potrivit sursei citate.

DRAMĂ TOTALĂ ÎN TELEVIZIUNE! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL DESPRE TEO TRANDAFIR! BOALA CUMPLITĂ A FĂCUT RAVAGII (GALERIE FOTO)

Dar ce spune. Aristiţa Mărmureanu, fostă Richter? "Nu sunt o persoană care intră în panică. Aşa sunt eu, mă mobilizez în situaţii critice. Un cutremur nu înseamnă mare lucru pentru mine. La cutremurul din '77 eram cu fetiţa mea acasă. Nu am ieşit repede pentru că nu este bine să te arunci pe scări în timpul unui cutremur. Faci nani dacă ieşi. La noi, scările nu sunt proiectate antiseism", spunea Aristiţa Mărmureanu.

INCENDIAR! FUEGO A AFLAT TOTUL DESPRE RELAȚIA IRINEI LOGHIN! ASTA LE ÎNTRECE PE TOATE! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

 Femeia îi este alături profesorului Mărmureanu din 1964. Atunci s-au căsătorit, la doi ani după ce s-au cunoscut la Rădăuţi, unde Mărmureanu făcea practică.

Cât despre cutremure, Directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a ţinut să liniştească populaţia ţării cu privire la următorul mare seism care va avea loc în România.

„Există o anumită distanţă în timp, egală pentru toate. Urmează ca marele cutremur să fie după 2040. Asta este. Există o realitate fizică. Dacă socotim 64 de ani de la cutremurul din 1977 rezultă 2041. Acesta este marele cutremur care poate fi în Vrancea. Nu o spun eu, asta rezultă din calcule. Nu poate fi un cutremur mai devreme, dar nu aş vrea să fiu director atunci la institutul pe care îl conduc acum”, a spus la Focşani Gheorghe Mărmureanu, potrivit vrancea24.ro.

 

 
Loading...