Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Aproape de o tragedie în sistemul de învăţământ românesc: O bucată din tavanul unei şcoli din Gorj s-a prăbușit

Aproape de o tragedie în sistemul de învăţământ românesc: O bucată din tavanul unei şcoli din Gorj s-a prăbușit

Un articol de: Sebastian Pricop - 16 Sep 2019, 13:17
Foto: gorjeanul.net Eveniment

Nici bine nu a început noul an şcolar că suntem din nou martori ai problemelor legate de subdezvoltarea sistemului. Mai exact, o bucată din tavanul Școlii Gimnaziale din comuna Câlnic, judeţul Gorj, s-a desprins, luni, în timpul lucrărilor efectuate la acoperișul clădirii, arată gorjeanul.ro.

Din fericire, copiii se aflau în pauză şi nimeni nu a avut de suferit în urma incidentului.

”Săptămâna aceasta a început rău pentru copiii de la Școala Gimnazială din comuna Câlnic. O bucată mare de tavan s-a desprins, în urma lucrărilor de înlocuire a tablei de pe școală, cu toate că nu era necesară o astfel de intervenție, după cum afirmă mulți părinți și copii ce încă mai învață la acea școală! Nu sunt victime, copiii erau în pauză. Sacrificați siguranța copiilor voștri, pentru niște oameni care nu dau doi bani pe noi! Se impune demisia domnișoarei director pentru toate aceste nereguli! Părinți, luați atitudine!”, a scris un localnic, Marius Daniel Pupăzan, pe pagina sa de Facebook.

Drept răspuns, autorităţile locale au anunţat că de acum lucrările vor avea loc doar după cursurile elevilor.

”Avem un proiect de reabilitare a școlii, tavanele fiind foarte vechi, din papură cu mortar. S-a desprins o bucată, în timp ce lucrau. S-a luat măsura ca, pe viitor, lucrările să se desfășoare numai în afara cursurilor de la școală. Nu era nimeni în încăpere. Erau cursuri, dar nu era nimeni în clasă. Valoarea proiectului este undeva la cinci miliarde de lei vechi, fonduri pe Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL, reabilitarea însemnând numai acoperișul, învelitoarea și cu dotări”, a declarat primarul Dumitru Vulpe, pentru gorjeanul.ro.

”A picat puțin din mortar, dar erau copiii în pauză, nu a fost nicio problemă. La acoperiș se lucrează, nu l-u terminat astă-vară. Erau oamenii deasupra, în pod și probabil sub greutatea lor, tavanul e mai vechi, a picat un pic de mortar. Înlocuiesc tabla. Nu a fost nicio problemă, copiii erau în pauză. Putea să fie și altceva, dar Doamne-ajută că nu a fost. S-au făcut procese verbale să lucreze după ora 14.00, când plecăm noi”, a declarat şi Mariana Popescu, directorul Școlii Gimnaziale Câlnic.

La respectiva şcoală din Câlnic învăţă aproximativ 100 de copii.
 

Citeşte mai multe despre:   Gorj
 
 
Loading...