Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”Taxele mele sunt la stat, drepturile mele unde sunt?”. Circa 2.500 de oameni au participat la Marșul Diversității (FOTO)

”Taxele mele sunt la stat, drepturile mele unde sunt?”. Circa 2.500 de oameni au participat la Marșul Diversității (FOTO)

Un articol de: - 20 Mai 2017, 17:03
”Taxele mele sunt la stat, drepturile mele unde sunt?”. Circa 2.500 de oameni au participat la Marșul Diversității (FOTO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

UPDATE: Marșul Diversității s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate. În jur de 2.500 de oameni au luat parte la această manifestație menită să atragă atenția asupra drepturilor comunității LGBT.

”Lumea încă întreabă de ce ieşim în stradă. An de an ne vom apăra drepturile în instanţă, în Parlament. Suntem în stradă pentru că nu acceptăm ca drepturile noastre şi familia noastră să fie decise de Biserică, Noua Dreaptă, de Coaliţia pentru Familie. Noi decidem pentru noi“, a declarat Florin Buhuceanu, directorul asociaţiei ACCEPT, pentru Adevărul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Oamenii au scandat „Uniţi salvăm, drepturi apărăm“, „Ţinem separat/ biserica de stat“, „Un, doi, trei, homofobii jos cu ei“ și „Drepturi egale“.
În dreptul Ambasadei Rusiei, muzica difuzată dintr-o caravană care-i însoţea pe traseu a fost oprită pentru un minut de reculegere în memoria victimelor din Cecenia. 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

”Există un drept la convieţuire şi la familie. Mesajul nostru e unul de încredere, prietenie, solidaritate. Cei care au această identitate nu sunt duşmani, ci concetăţeni de-ai noştri. Sunt mulţi oameni care-şi ascund această orientare pentru că se tem de represiunea societăţii. Si LGBT sunt cetăţeni, în egală măsură români şi trebuie să îi primim şi să îi ajutăm să fie ei înşişi“, a declarat Claudiu Crăciun, iniţiatorul platformei civico-politice Demos, pentru Adevărul.

Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Peste 600 de persoane participă la Marșul Diversității, potrivit datelor Jandarmeriei.

Printre cei care au venit se numără și Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la București, care s-a declarat un susținător al drepturilor LGBT, dar și un deputat PSD! Este vorba despre Petre Florin Manole, singurul ales social-democrat care a votat împotriva organizării referendumului privind familia tradițională.

Potrivit HotNews, printre mesajele pe care oamenii le-au scris pe pancarte se numără: ”Drepturile omului sunt pentru toți!”, ”Dragostea și respectul îmi definesc familia!” și ”Taxele mele sunt la stat, drepturile mele unde sunt?”.


Foto: HotNews

 

Sâmbătă după-amiază a început în București Marșul Diversității, organizat de Asociația Accept, care sprijină drepturile persoanelor LGBT. 

”Alătură-te miilor de oameni care ies an de an în stradă să ceară drepturi egale şi vizibilitate pentru comunitatea LGBT!”, a fost îndemnul organizatorilor pe pagina de Facebook a evenimentului, ajuns în acest an la cea de-a 13-a ediție.

”Nu ieşim la o plimbare, ci ieşim să ne apărăm drepturile în faţa unui val conservator menit să lovească în şi-aşa discriminata comunitate LGBT. Prea mult ni s-a spus că suntem anormali, sub-umani, ne-demni de calitatea de cetăţean. Prea mult statul s-a jucat cu vieţile noastre. Ieşim în stradă şi pentru acei gay arestaţi în anii 90, şi pentru acele persoane LGBT bătute în 2006, şi pentru toate mizeriile pe care le îndurăm în viaţa de zi cu zi, şi pentru pumnii pe care îi iau tinerii LGBT în liceele din România, şi pentru fiecare umilinţă prin care trec persoanele transgender în încercarea de a-şi schimba actele de stare civilă. Ieşim acum să spunem că nu vrem referendum, că avem nevoie de recunoaştere legală a familiilor LGBT şi că vremea compromisurilor a trecut. Lupta se mută din saloane în stradă. E datoria fiecăruia dintre noi, gay, straight, bi sau trans sa ne apărăm democraţia”, a scris Vlad Viski, într-un articol pentru Adevărul.

Sutele de oameni care s-au strâns au afișat bannere cu mesaje de susținere pentru drepturile comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender), inclusiv privind legiferarea parteneriatului civil.

Traficul este restricționat pe traseul marșului (Şoseaua Kiseleff, de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei), în perioada desfășurării acestuia.

Anterior, tot sâmbătă, a avut loc Marșul Normalității, care promovează valorilor familiei creştine tradiţionale. (Detalii AICI)