Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Taxiurile „pirat” de la Otopeni, identificate cu ajutorul unui soft special

Taxiurile „pirat” de la Otopeni, identificate cu ajutorul unui soft special

Un articol de: - 31 Aug 2012, 15:33
Taxiurile „pirat” de la Otopeni, identificate cu ajutorul unui soft special Foto: sote.esn.hu Eveniment
Taxiurile neutorizate ar putea fi indentificate, imediat după ce intră în incinta Aeroportului „Henri Coadă”, cu ajutorul unui soft special, potrivit unei propuneri anunțate vineri de șeful Direcției Rutiere din IGPR, comisarul șef Lucian Diniță, informează Mediafax.

Șeful Direcției Rutiere a spus că acest soft de identificare al taxiurilor „pirat” ar trebui să conțină o bază de date cu numerele tuturor taxiurilor autorizate.

În momentul în care în aeroport ar intra un taxi neautorizat, softul va genera, pe monitoarele camerelor de luat de vederi, un anunţ de alertă.

Șeful Direcției Rutiere se așteaptă ca în urma folosirii acestui soft, taxiurile neautorizate să dispară din zona aeroportului.

În acelaşi timp, există o propunere ca în Legea Taximetriei să fie introdus un un articol de lege prin care, pe lângă amenzi, taximetriştii care lucrează fără autorizaţie să rămână, pentru şase luni, şi fără plăcuţele de înmatriculare.

"Legislaţia se pare că este blândă în acest domeniu şi avem în vedere să efectuăm propuneri şi modificări legislative pentru a interveni mult mai drastic", a explicat Valentin Preda, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, după o întâlnire desfăşurată la Ministerul Transporturilor, la care s-a discutat despre îmbunătăţirea măsurilor privind siguranţa pasagerilor şi implementarea unor măsuri eficiente pentru prevenirea săvârşirii infracţiunilor la Aeroportul "Hneri Coandă".

Întâlnirea s-a desfăşurat la două săptămâni după ce o japoneză de 20 de ani a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărit şi ucisă.