Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Teatrul Naţional din Caracal: Gală in memoriam Ştefan Iordache, declarat cetăţean de onoare al municipiului

Teatrul Naţional din Caracal: Gală in memoriam Ştefan Iordache, declarat cetăţean de onoare al municipiului

Un articol de: - 09 Mai 2011, 09:48
Teatrul Naţional din Caracal: Gală in memoriam Ştefan Iordache, declarat cetăţean de onoare al municipiului Foto: adevarul.ro Eveniment
Actorul Radu Beligan a încântat inimile spectatorilor Teatrului Naţional din Caracal, într-un recital susţinut în cadrul galei închinate unui alt maestru, Ştefan Iordache. Timp de o săptămână, iubitorii de teatru, au urmărit piese memorabile şi interpretări excepţionale pe scena teatrului, care de acum, va purta numele lui Ştefan Iordache.

În memoria lui Ştefan Iordache, Teatrul Naţional din Caracal, a organizat la iniţiativa juranlistului Marius Tucă, o impresionantă gală a teatrului românesc. Timp de 8 zile, mari actori au urcat pe scenă şi au interpretat roluri memorabile.

În ultima zi a Galei Ştefan Iordache, a fost rândul marelui actor Radu Beligan, să încânte din nou inimile iubitorilor de teatru, cu un recital.

Ştefan Iordache, dar şi soţia sa, Mihaela Tonitza Iordache, vor deveni cetăţeni de onoare ai municipiului Caracal. De asemenea, Teatrul Naţional local, unde s-a desfăşurat întreaga manifestare culturală, va purta numele marelui actor.

„Am îndeplinit o dorinţă a Mihaelei Iordache, pe care am iubit-o şi o iubesc foarte tare”, a spus Marius Tucă.

Şora lui Ştefan Iordache a fost prezentă în fiecare seară a galei şi a fost foarte emoţionată de decizia autorităţilor locale din Caracal, de a numi Teatrul Naţional din localitate, după numele fratelui său.

„Am fost foarte emoţionată pentru că am revăzut  filmul despre viaţa lui Ştefan. Mă impresionează de fiecare dată să îl vâd pe Ştefan pe pânză, ştiind că în realitate, nu îl mai văd niciodată”, a spus sora regretatului actor, Ileana Iordache.

Ştefan Iordache a slujit teatrul românesc aproape 50 de ani, interpretând roluri morabile. S-a stins din viaţă la 14 septembrie 2008, pentru la numai un an şi jumătate, şi soţia sa, Mihaela Iordache să-l urmeze în viaţa de apoi, aşa cum şi-a dorit.

Gala Ştefan Iordache, la Teatrul Naţional din Caracal