Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Teatrul Tineretului nominalizat la Premiile UNITER, prin scenograful Romulus Boicu

Teatrul Tineretului nominalizat la Premiile UNITER, prin scenograful Romulus Boicu

Un articol de: - 28 Feb 2018, 14:21
Teatrul Tineretului nominalizat la Premiile UNITER, prin scenograful Romulus Boicu Eveniment

Scenograful Teatrului Tineretului, Romulus Boicu, a obținut o nominalizare la Premiile UNITER, categoria „Cea mai bună scenografie“, pentru decorul spectacolului „Wolfgang“ după Yannis Mavritsakis, regia Radu Afrim.

Romulus Boicu (n. 1986, Piatra Neamț) a debutat în scenografie în 2010, pe scena Teatrului Tineretului cu spectacolul „Audiția”, regia Szabo K. Istvan, din 2014 fiind scenograf angajat al acestei instituții. A realizat scenografia la 13 dintre spectacolele noastre: „Mamă, mi-am pierdut mâna!”; „Gărgăriţele se întorc pe pământ”; „Vicleniile lui Scapino“ (în regia lui Alexandru Mâzgăreanu);  „Wolfgang“, regia Radu Afrim; „O… ladă” și „Karaoke”  (regia Alexandru Dabija), „Am căzut în cap, da-mi trece” (regia Antonella Cornici), „Dragoste de-o noapte” și „Subpământeanul” (regia Tudor Tăbăcaru), „Ca nuca-n perete” (regia Traian Săvinescu) , „Anatol” (regia Răzvan Muraru), „Fetiţa soldat” și „Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt. …” (regia Adrian Tamaș).

Romulus a colaborat cu Teatrul German din Ungaria, Szekszárd, realizând scenografia spectacolului „Copilul zburător” de Roland Schimmelpfennig, regia Szabó K. István. În București, a colaborat cu Teatrul de Artă, pentru scenografia spectacolelor „Când timpul stă pe loc” (regia Bogdan Budeș) și „Grooming” (regia Ruxandra Oancea). În 2016 a fost scenograf pentru FestCO, ediţia aIV-a, Teatrul de Comedie Bucureşti.

De asemenea, este artist plastic, face fotografie de teatru și graphic design, practică arta murală. A avut 7 expoziții personale de pictură în Cluj-Napoca, Sibiu, Piatra Neamţ, Bucureşti și a expus lucrări în peste 15 expoziții de grup.

"Ne onorează această nominalizare care sporește prestigiul și vizibilitatea Teatrului Tineretului prin prezența la  cea de-a XXVI-a ediție a Galei Premiilor UNITER, ce va avea loc pe 7 mai 2018 la Alba Iulia", anunță instituția.

Citeşte mai multe despre:   Wolfgang,   Romulus Boicu