Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Telemeaua de Sibiu, al șaptelea produs românesc recunoscut și protejat de Uniunea Europeană

Telemeaua de Sibiu, al șaptelea produs românesc recunoscut și protejat de Uniunea Europeană

Un articol de: Sebastian Pricop - 16 Oct 2019, 12:28
Foto: Ministerul Agriculturii Eveniment

Încă un produs românesc întră în categoria recunoscută și protejată în Uniunea Europeană! Este vorba despre telemeaua de Sibiu înregistrată în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate, anunță Ministerul Agriculturii.

Acest produs este cunoscut drept "o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile.", arată Ministerul Agriculturii.

Asociația producătorilor de ”Telemea de Sibiu”, compusă din zece persoane juridice situate în arealul geografic delimitat, a dorit obținerea recunoașterii oficiale europene pentru a-și proteja rețeta tradițională moștenită din timpuri străvechi și a oferi consumatorilor produse naturale și sănătoase.

Reamintim că România deține șapte produse înregistrate pe sisteme de calitate europeană: Magiun de prune Topoloveni – IGP (2011), Salam de Sibiu - IGP (2016), Novac afumat din Ţara Bârsei -IGP (2017), Scrumbie de Dunăre afumată – IGP (2018), Cârnați de Pleșcoi(2019) și Telemea de Ibănești Denumire de Origine Protejată (2016) și, de acum, Telemea de Sibiu.
 

Citeşte mai multe despre:   Sibiu,   Ministerul Agriculturii
 
Loading...