Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Situaţie DRAMATICĂ în TELEORMAN: Autorităţile au decis deversarea controlată a lacului Suhaia! RISC ridicat de ruperea a DIGULUI (VIDEO)

Situaţie DRAMATICĂ în TELEORMAN: Autorităţile au decis deversarea controlată a lacului Suhaia! RISC ridicat de ruperea a DIGULUI (VIDEO)

Un articol de: - 02 Apr 2018, 21:51
Situaţie DRAMATICĂ în TELEORMAN: Autorităţile au decis deversarea controlată a lacului Suhaia! RISC ridicat de ruperea a DIGULUI (VIDEO) Eveniment

Autorităţile din Teleorman au decis, luni, 2 aprilie, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, deversarea controlată a unei cantități de apă din lacul Suhaia care va inunda circa 500 de metri de teren agricol pentru a preveni inundarea altor aproximativ 2.000 de hectare dacă digul de vest va ceda. Momentan, pompe de foarte mare capacitate, aduse din judeţul Mureş, scot apa din lac şi o varsă în Dunăre.

“Potrivit analizei efectuate de către specialiştii din cadrul Administraţiei Naţionale a Apelor Române, urmare a creşterii nivelului lacului prin preluarea debitului mărit de apă din bazinele râurilor Urlui şi Călmăţui, a fost identificat riscul de rupere a digului de Vest al lacului Suhaia, în pericol fiind inundarea a aproximativ 3.000 de hectare de teren agricol şi păşuni. Din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile, vânt puternic cu viteze de peste 65 km/h, valurile produse, de peste 1 m înălţime, pun presiune şi pe digul de est, motiv pentru care s-au luat măsuri de consolidare şi întărire a acestuia“, se arată într-un comunicat al reprezentanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Teleorman.

 CSJU s-a întâlnit, luni, 2 aprilie, de două ori ca să analizeze situaţia de la lacul Suhaia şi să ia măsurile de rigoare ca să se prevină producerea de pagube materiale ori limitarea acestora în cazul avarierii grave a digului de Vest.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Teleorman,   Dunare