Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Temerile românilor au luat SFÂRŞIT: Sunt DORIŢI şi după Brexit

Temerile românilor au luat SFÂRŞIT: Sunt DORIŢI şi după Brexit

Un articol de: - 07 Mar 2018, 13:08
Temerile românilor au luat SFÂRŞIT: Sunt DORIŢI şi după Brexit Eveniment

Guvernul de la Londra a organizat întâlniri cu membrii comunităţii româneşti pentru a-i asigura că britanicii vor ca să românii să rămână în Regat şi după ieşirea din Uniunea Europeană. 

„În timpul perioadei de implementare, poziţia guvernului UK este să nu ceară viză pentru intrările pe teritoriul nostru. Ce se va întâmpla este că în cazul dreptului la libera circulaţie va fi o cerinţă de a se înregistra la intrarea în UK. Dar acest lucru este încă subiectul negocierilor şi aceasta este poziţia noastră la acest moment”, a precizat subsecretarul de stat, Suella Fernandes, citată de Digi24.

De asemenea, antreprenorii români aflaţi în Marea Britanie au precizat că prezenţa românilor în Regat are un impact pozitiv asupra economiei.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

„Economic va fi o cădere foarte bruscă, foarte abruptă, pentru că românii sunt foarte muncitori. Vă dau exemplul românilor pentru că îi cunosc, cunosc comunitatea. Vreau să apăs pe faptul că românii sunt foarte muncitori şi foarte apreciaţi. Pe de o parte ei ne apreciază ca forţă de muncă, asta e clar, ştiu 100%, pe de altă parte au ceva împotriva noastră pentru că au impresia că îi sufocăm sau ceva de genul ăsta”, a menţionat antreprenorul Corneliu Gheţu.

„Este greu de urmărit ceea ce se întâmplă pe piaţa muncii, sunt diferite domenii în care se lucrează strict cu forţă de muncă din Europa de est, mai ales în Londra, ni se spune în mod repetat de către companiile de construcţii, de exemplu, cu care noi colaborăm pe cursuri profesionale că nu ar putea să facă faţă fără români. Ei sunt conştienţi de câtă nevoie este de români pe segmentul construcţiilor. La fel cum ne referim la construcţii vorbim de HoReCa, vorbim de îngrijire de bătrâni, vorbim de asistenţi medicali. Sunt multe servicii în care de fapt românii joacă un rol foarte important, aşa că portiţe trebuie să se deschidă, în primul rând pentru că Marea Britanie trebuie să facă faţă servirii intereselor business-urilor britanice”, a adăugat antreprenorul Cristina Irimie.
 

Citeşte mai multe despre:   Londra,   Brexit