Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Temperaturi peste medie și secetă: Cum arată prognoza meteo pentru lunile de vară

Temperaturi peste medie și secetă: Cum arată prognoza meteo pentru lunile de vară

Un articol de: - 22 Mai 2017, 14:40
Temperaturi peste medie și secetă: Cum arată prognoza meteo pentru lunile de vară Eveniment

Următoarele luni vor fi caracterizate de vreme, în general caldă, cu valori peste normele perioadei și prin deficit de precipitații, mai mult în sud, sud-est și sud-vestul țării, potrivit programului anunțat de Agenția Națională de Meteorologie, potrivit Agerpres.

Temperaturile medii vor fi de până la 22 de grade Celsius în Oltenia și Muntenia, de până la 21 de grade Celsius, în Banat, Dobrogea și Moldova, dar și mai scăzute, de până la 19 grade Celsius, în Maramureș și Transilvania.

În prima lună de vară cantitățile de precipitații vor fi deficitare, cu excepția zonelor de munte.

Pentru luna iulie, meteorologii estimează că temperatura medie lunară a aerului va fi mai ridicată decât norma climatologică, îndeosebi în sudul, sud-estul și vestul țării. În condițiile în care media multianuală a lunii este de 20,2 grade Celsius, cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Maramureș și Transilvania (între 17 și 21 de grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate, de până la 24 de grade Celsius, se vor consemna în Muntenia și Oltenia. Și în luna iulie precipitațiile vor fi deficitare.

în august, temperaturile medii lunare se vor menține peste normele climatologice în sudul, sud-estul și vestul țării, fiind apropiate de normal în rest. Norma climatologică a lunii este stabilită la 19,7 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 16 și 20 de grade Celsius, în Transilvania, dar și de până la 23 de grade Celsius, în Muntenia, Dobrogea, Banat, Oltenia și Moldova. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi deficitare în toată țara.

Citeşte mai multe despre:   temperatura,   precipitaţii