?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Modalități de amenajare a pardoselii – Tendințe decorațiuni interioare 2019

Modalități de amenajare a pardoselii – Tendințe decorațiuni interioare 2019

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2019, 20:21
Eveniment

În designul de interior pentru locuințe se păstrează invariabil stilul scandinav. Asta înseamnă că apartamentele pot arăta extraordinar dacă se optează pentru acest stil care nu este deloc plictisitor. În plus sunt în tendințe și culorile mai intense, care au ajuns deja în prim plan. 

Principalele culori în tendințele anului 2019 în materie de design interior sunt verdele și albastrul. Nu sunt recomandate chiar orice tip de nuanțe de verde și albastru pentru pereții casei. Cele mai preferate sunt nuanțele de verde brad, albastru intens, verde-smarald, tonuri care sunt caracteristice designului contemporan și care în acest an se potrivesc tendințelor actuale în materie de design interior. 

În ceea ce privește amenajarea pardoselii se pune accent pe parchetul din lemn masiv care poate avea nuanțe întunecate sau din contra cât mai deschise, de gri-alb. Sunt la modă materialele naturale, de aceea lemnul este preferat în mod special. În acest an sunt în trend și modelele etnice, boho, care se potrivesc și cu stilul scandinav.


 
Pentru designul de interior parchetul din lemn are un rol esențial, el poate îmbunătăți considerabil aspectul locuinței în ansamblu. Pardoseala din lemn se poate folosi și în bucătărie, nu doar în camera de zi și pentru dormitoare. Aceasta poate fi din lemn în nuanțe deschise care fac încăperea respectivă să fie mai luminoasă și mai spațioasă. În acest fel, atmosfera va fi una mai plăcută, sentimentul fiind de libertate și relaxare. 


 
Cei care aleg pardoseala din lemn vor avea cu siguranță o podea caldă și durabilă. În plus, pardoseala poate avea și un design minunat, mai ales dacă se ține cont de tendințele din acest an, care se referă la modele cât mai variate pentru parchet. Prin folosirea diferitelor tipuri de lemn se obține un model unic, creat de lungimea și lățimea bucăților de parchet, cât și de nuanțele de culori ale tipurilor de lemn alese (stejar, frasin, brad, arin, cireș și altele). Contează și calitatea lemnului și tipul de lemn. Cu siguranță ați observat că parchetul din stejar este destul de scump, iar parchetul din fag este mai ieftin decât cel de nuc sau cireș. Dacă se dorește o pardoseală de calitate este normal să se cumpere un parchet care a fost supus unui tratament special, foarte important pentru uscarea lemnului și cu impact asupra rezistenței și durabilității acestuia.


 
Pentru a îmbunătăți aspectul podelei se pot aplica accesorii pentru parchet, cum este plinta parchet prin www.plinta-parchet.ro ce se alege în funcție de nuanța de culoare a peretelui și a parchetului. Aceasta este realizată din materiale de calitate înaltă (lemn masiv, mdf, polimer dur), are proprietăți deosebite: este rezistentă în timp, nu favorizează dezvoltarea bacteriilor, a mucegaiului sau a cariilor. 
Plinta pentru parchet are un efect decorativ deosebit, acoperă spațiul liber dintre perete și parchet, protejează tencuiala, acoperă firele sau cablurile din încăpere și poate îmbunătăți designul interior. Una dintre cele mai elegante este plinta albă.

Designerii recomandă în acest an acest tip de parchet din lemn pentru că se potrivește oricărei locuințe și pentru că are un aspect oarecum simplu, clasic, foarte elegant. Cu ajutorul unor elemente de decor folosite în locuința respectivă se poate obține un spațiu contemporan-modern. Se pot folosi piese de mobilier cu atmosferă de stil clasic pentru a oferi un plus de eleganță și rafinament în jur. 


 
După cum spuneam mai sus, stilul scandinav se menține în tendințe și în acest an deoarece are un farmec aparte. Culorile de verde și albastru măresc dimensiunea camerei și creează o atmosferă relaxantă. Piesele de mobilier sunt din lemn, au forme compacte și sunt multifuncționale. Cel mai apreciat este mobilierul din lemn de stejar care este rezistent și durabil în timp. De asemenea sunt în TOP și alte esențe de lemn valoroase, lemnul de nuc și cireș. În 2019 sunt indicate mai ales nuanțele de culori întunecate la pardoseala și mobilierul din lemn, care se obțin prin procese de tratament speciale. 

Este apreciat și stilul minimalist care este deosebit de confortabil. 

Alte tendințe în materie de decorațiuni interioare pentru acest an sunt:

⦁    Piesele din mobilier care sunt acoperite cu catifea – canapele, fotolii
⦁    Pardoseala în alb și negru, cu motive geometrice
⦁    Elementele de decor cu accente aurii sau din cupru în combinație cu alte metale
⦁    Oglinzile decorative cu LED-uri și senzori de temperatură și candelabrele mari
⦁    Decorațiunile în tonuri de roz sau roșu
⦁    Covoarele cu modele deosebite și cuverturile lucrate manual
⦁    Culorile îndrăznețe, modelele geometrice pentru gresie și faianță
⦁    Elementele de decor în alb și negru care sunt foarte elegante
⦁    Tapetul cu motive florale pentru perete
⦁    Culorile intense dar și pastelate – verde brad, verde salvie, verde smarald, bej, bleumarin, roz prăfuit, galben, roșu, portocaliu, alb, negru și altele. 

De asemenea, în anul 2019 sunt în tendințe băile de alamă care au un aspect de lux, clasic și modern. Se pune accent mai ales pe materialele naturale care prin frumusețea lor pot crea o ambianță deosebită, elegantă și simplă.

 
 
 
Loading...