Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ipocrizia ministrului 'Discotecă': Se plânge că aparatul bugetar e prea încarcat şi e ineficient, dar în Ministerul Finanţelor este adusă prin detaşare chiar cumnata sa

Ipocrizia ministrului 'Discotecă': Se plânge că aparatul bugetar e prea încarcat şi e ineficient, dar în Ministerul Finanţelor este adusă prin detaşare chiar cumnata sa

Un articol de: B1.ro - 04 Noi 2018, 18:42
Ipocrizia ministrului 'Discotecă': Se plânge că aparatul bugetar e prea încarcat şi e ineficient, dar în Ministerul Finanţelor este adusă prin detaşare chiar cumnata sa Eveniment

Una spune, alta face! Cam aşa poate fi caracterizat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Acesta se plânge public că aparatul bugetar e prea încărcat și ineficient, dar în acelaşi timp cumnata sa, Florina Diana Costache, a fost numită fără concurs, ci prin detașare, în funcția de director general adjunct al unei direcții generale din minister, arată hotnews.ro.

"Trebuie să regândim administrația publică centrală în sensul de a vedea dacă într-adevăr numărul acesta foarte mare de funcționari în sistemul public central, dacă sunt ministere care trebuie să își regândească schema de organizare. Orice guvern responsabil trebuie să aibă o astfel de abordare din respect pentru banul public, ca administrația să fie mult mai suplă, să nu fie supradimensionată", a declarat Eugen Teodorovici, pe 20 octombrie.

Apoi, vineri, Teodorovici s-a plâns că este dificilă reformarea administrației publice, doarece "sistemul în sine reacţionează", iar când "vine vorba să faci un astfel de lucru e plin de populişti şi de habarnişti şi de neaveniţi".

Cu toate acestea, exact la ministerul pe care îl conduce a fost adusă prin detașare fosta sa cumnată. Potrivit declarației de avere, semnată pe 25 septembrie 2018, noua funcție pe care o ocupă este de director general adjunct la Direcția Generală Pregătire ECOFIN și Asistență Comunitară. În declarația de avere se precizează că a venit pe această funcție prin detașare. 

Contactat de HotNews, Eugen Teodorovici a evitat să explice ce o recomandă pentru noua funcție: "Cel mai bine vă pot răspunde cei care au propus detașarea". La insistențele jurnalistului, ministrul a răspuns: ”Nu înțeleg care este întrebarea pentru mine". Nu a spus nici cine a propus detașarea.
 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici