Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul ”Discotecă” o dă la întors, după ce a propus limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate: Poate a fost o declaraţie nefericită (VIDEO)

Ministrul ”Discotecă” o dă la întors, după ce a propus limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate: Poate a fost o declaraţie nefericită (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 28 Noi 2018, 20:26
Ministrul ”Discotecă” o dă la întors, după ce a propus limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate: Poate a fost o declaraţie nefericită (VIDEO) Eveniment

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici susține că declaraţia prin care propunea limitarea la cinci ani a dreptulului românilor de a munci peste hotare într-un singur stat, a fost greşit înţeleasă. Acesta a mai precizat că a fost vorba despre o ”declaraţie nefericită”, care nu reprezintă punctul de vedere al Guvernului, informează Agerpres.
 
"Acea declaraţie nu reprezintă în niciun fel poziţia Guvernului, nu s-a discutat în Guvern acest lucru. La nivel european, că m-aţi întrebat şi acest lucru, am discutat de mai multe soluţii, în fine, propuneri care sunt făcute la nivel european.Vă dau un exemplu aici, concret, la acea finanţare a schemei de ajutor (...) în sensul în care statele membre să stabilească un mecanism pe baza căruia în situaţii de nevoie să se contribuie la un astfel de mecanism şi punctul meu de vedere a fost unul foarte clar, şi anume acela că România, neavând nici criză, nici, astăzi, o problemă de şomaj, chiar din contră, trebuie să găsim la nivel european soluţii de a stimula, încuraja prin diferite măsuri, de la facilităţi fiscale sau tot felul de astfel de măsuri, reîntoarcerea în ţările de origine a forţei de muncă", a a declarat Teodorovici.

"Nu este vorba de niciun fel de limitare şi tocmai v-am spus ceea ce am discutat la nivel european, la nivel informal, asta e important de spus, că am văzut că s-au făcut fel de fel de speculaţii. Vă repet încă o dată că nu există o poziţie vizavi de limitarea vreunui acces sau vreunuia dintre cele patru drepturi fundamentale pe baza cărora se bazează şi funcţionează Uniunea Europeană, nimic altceva. (...) Am spus mai devreme altor colegi de-ai dumneavoastră că poate a fost o declaraţie nefericită sau o exprimare nefericită, mai bine spus, şi ceea ce contează este ceea ce v-am spus acum (...). Am spus şi am recunoscut că, văd că se face, aşa, mare caz, pe o chestiune scoasă dintr-un context, este o declaraţie nefericită, dacă doriţi, dacă asta vă mulţumeşte", a mai spus Eugen Teodorovici

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici