Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, va oficia liturghia de Sfântul Andrei la Catedrala Naţională

Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, va oficia liturghia de Sfântul Andrei la Catedrala Naţională

Un articol de: B1.ro - 29 Noi 2018, 15:56
Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, va oficia liturghia de Sfântul Andrei la Catedrala Naţională Eveniment

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a ajuns joi dimineaţă în România.

În timpul vizitei din ţara noastră, Patriarhul Ierusalimului împreună cu Patriarhul Daniel vor oficia, vineri, Sfânta Liturghie la hramul secundar al Catedralei Naţionale, dedicat Sfântului Apostol Andrei.

A doua zi, cei doi Patriarhi vor participa şi la ceremoniile care vor avea loc la Alba Iulia cu prilejul Zilei Naţionale a României şi Anului Centenar al Marii Uniri.

Programul complet

În ziua de vineri, 30 noiembrie 2018, cu prilejul sărbătorii Sf. Ap. Andrei, cel de-al doilea hram al Catedralei Naționale, începând cu ora 9.30, în Catedrala Naţională, va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și a toată Palestina, și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

În ziua de sâmbătă, 1 decembrie 2018, cu prilejul Zilei Naționale a României, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoțit de delegația Patriarhiei Ierusalimului și de ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, va participa la ceremoniile naționale de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale și Anului Centenar.

Tot în ziua de 1 decembrie 2018, după săvârșirea Sfintei Liturghii, în toate bisericile din Patriarhia Română se va oficia slujba de Tedeum la Ziua Națională a României, prin care se vor înălța rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra poporului român unit de 100 de ani într-o singură țară românească și creștină. De asemenea, la ora 10.00, clopotele tuturor lăcașurilor de cult ortodoxe vor fi trase timp de trei minute.

La Catedrala Națională, slujba de Tedeum va fi oficiată începând cu ora 10.00. După ora 12.00, accesul credincioșilor în Catedrală nu va mai fi permis, deoarece vor continua lucrările la acest important obiectiv național.

Se plimba prin Centrul Vechi din București, când a auzit țipete înfundate venind de nicăieri. A fugit. Ajuns acasă, a căutat pe net și a aflat ce i s-a întâmplat: "Nu voi mai călca acolo!"