Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Test eșuat pe pasajul de la Curtici: Spaţiul este prea mic, iar vehiculele de mare tonaj nu se pot încadra corespunzător pe pasajul realizat cu bani proveniţi din fonduri europene (VIDEO)

Test eșuat pe pasajul de la Curtici: Spaţiul este prea mic, iar vehiculele de mare tonaj nu se pot încadra corespunzător pe pasajul realizat cu bani proveniţi din fonduri europene (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 13 Iul 2016, 11:25
Test eșuat pe pasajul de la Curtici: Spaţiul este prea mic, iar vehiculele de mare tonaj nu se pot încadra corespunzător pe pasajul realizat cu bani proveniţi din fonduri europene (VIDEO) Foto: adevarulfinanciar.ro Eveniment

Scenariu de groază la Curtici... pe bani europeni. După o perioadă îndelungată neînţelegeri între administraţia locală din oraş şi CFR, toate legate de siguranţa pasajului de la Curtici, cei de la compania de căi ferate au făcut o mişcare surprinzătoare. Au organizat un test pentru a demonstra că pasajul este perfect pentru circulaţie. Totul s-a transformat însă într-un fiasco, potrivit B1 TV.

Două TIR-uri pe pasajul de la Curtici, judeţul Arad. Unul la urcare, celălalt la coborâre. Rezultatul?  Traficul a fost blocat complet.  Spaţiul este prea mic, iar vehiculele de mare tonaj nu se pot încadra corespunzător.

Ar putea părea o scenă desprinsă dintr-un film de comedie. Numai că pasajul a fost realizat pe bani grei, proveniţi din fonduri europene.

De două luni încearcă primarul din localitate să obţină un audit de siguranţă de la Autoritatea Rutieră Română. S-a ales  însă  doar cu acest test, realizat de cei de la CFR pentru a demonstra că pasajul este perfect pentru circulaţie. Eşuat însă ruşinos.

”Experții care au fost la fața locului au constatat că trebuie lărgite încă o dată aceste accese. Iar problema cea mai mare este că pasajul a fost poziționat incorect, adică tot traficul greu îmi intra în inima orașului. Cei de la CFR au promis că o să realizeze respectivul audit, fără de care eu nu o să dau acordul pentru deschiderea pasajului deoarece nu pot să-mi asum în primul rând accidente sau pierderi de vieți omenești, iar în al doilea rând trebuie să-mi protejez investitorii din zonă”, a declarat primarul din Curtici, Bogdan Ban, într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV.

Situaţia de la Curtici nu îl suprinde deloc pe Alin Goga, consilier în CNADNR.

”Constructorii își fac de cap. Constructorii sunt de cele mai multe ori înțeleși cu oamenii din conducerile companiilor și care se fac că nu văd atunci când se execută ieftin, prost și cu marja mare de profit pentru constructori”, a spus Alin Goga.

Acesta critică dur CFR.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

”Dacă în CNADNR este jale, în CFR este o vale a plângerii. Ce management și ce eficiență vreți să fie când la 7 luni schimbă un ministru și la 4 luni directorul general? Iar, încă o dată, top managementul în companiile de stat este la pământ, este dezastruoas. Oameni obedienți și pe interese politice. Nu există niciun fel de profesionalism”, a mai spus Alin Goga.

Scenariu de groază la Curtici... pe bani europeni

Citeşte mai multe despre:   fonduri europene,   Stiri Curtici