Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Testarea obligatorie pentru COVID-19 la intrarea în România, o opțiune a autorităților. Ce spune ministrul Sănătății

Testarea obligatorie pentru COVID-19 la intrarea în România, o opțiune a autorităților. Ce spune ministrul Sănătății

Un articol de: Andrei Ștefan - 23 Sep 2020, 13:13
Testarea obligatorie pentru COVID-19 la intrarea în România, o opțiune a autorităților. Ce spune ministrul Sănătății Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății,  a declarat că România ia în calcul introducerea testării obligatorii pentru COVID-19 a persoanelor care vin din străinătate.

O propunere în acest sens va fi făcută Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

 

Nelu Tătaru, despre testarea obligatorie pentru COVID-19, la intrarea în România

 

„Avem în discuție la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică, urmând să propunem CNSU și Guvernului o astfel de decizie.

Momentan nu se cunoaște lista țărilor pentru care va fi obligatorie testarea, însă Nelu Tătaru a ținut să precizeze că toate costurile necesare acestei testări vor fi suportate de „cel care se întoarce în țară”.

 

Ministrul Sănătății, despre scenariul unui „lockdown”

 

Potrivit celor mai recente date anunțate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, România a înregistrat un nou record negativ în privința noilor cazuri de infectare cu COVID-19.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Astfel, 1.767 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Recordul precedent fusese de 1713 cazuri de infectare, la două zile după începerea noului an școlar, mai exact în data de 16 septembrie.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 681 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 498 de pacienți cu coronavirus sunt internați, în acest moment, în secțiile de ATI din România. De asemenea,alte 47 de persoane și-au piedut viața în ultimele 24 de ore din pricina virusului SARS-CoV-2.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a lansat un nou apel către populație privind respectarea regulilor de protecție sanitară. Dacă le încălcăm, spune el, „putem avea tot felul de scenarii”.

„Eu nu mă aștept la un «lockdown», eu mă aștept ca toată lumea să respecte niște reguli și niște precauții. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condițiile în care ne aflăm, cu o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activități, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate.

Respectând aceste norme, avem o menținere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trecem această lună de foc, să putem să ne gândim și la o pantă descendentă.

Dacă nu respectăm acele lucruri, vom vedea o creștere până spre 2.000 de cazuri pe zi și atunci vom trepidează și unitățile de primire urgențe, și terapia intensivă, precum și secțiile de boli infecțioase”, a declarat Nelu Tătaru, la vizitarea primului centru modular pentru copii cu boli grave

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   Ministrul Sănătății,   testare COVID-19 la granita