Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Testele clinice cu hidroxiclorochină împreună cu combinaţia Lopinavir-Ritonavir, întrerupte de OMS. Eficiența împotriva COVID-19 a fost dezmințită

Testele clinice cu hidroxiclorochină împreună cu combinaţia Lopinavir-Ritonavir, întrerupte de OMS. Eficiența împotriva COVID-19 a fost dezmințită

Un articol de: Andrei Ștefan - 04 Iul 2020, 22:54
Testele clinice cu hidroxiclorochină împreună cu combinaţia Lopinavir-Ritonavir, întrerupte de OMS. Eficiența împotriva COVID-19 a fost dezmințită Foto: Pixabay Eveniment

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că va întrerupe testele clinice cu hidroxiclorochină împreună cu combinaţia Lopinavir-Ritonavir, ce până acum erau administrate pacienților cu COVID-19 spitalizaţi, după ce acestea nu au indicat nicio îmbunătățire sau o reducere a mortalităţii în cazul bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus, scrie Reuters.

Decizia a fost luată în contextul unui studiu amplu, care ar fi arătat riscuri mai mari de probleme cardiace și deces în rândul pacienților cu COVID-19 tratați cu hidroxiclorochină.

„Aceste rezultate preliminare arată că hidroxiclorochina şi combinaţia Lopinavir-Ritonavir (tratament pentru pacienţii infectaţi cu HIV, n.r.) reduc puţin sau deloc mortalitatea pacienţilor COVID-19 spitalizaţi, comparativ cu standardul terapeutic. Cercetătorii studiului clinic Solidarity vor întrerupe testele imediat”, a precizat OMS într-un comunicat.

OMS oprise deja de pe 18 iunie testele clinice cu hidroxiclorochină, ca potenţial tratament pentru bolnavii de COVID-19, concluzionând că acest medicament antimalarie nu reduce rata de mortalitate a pacienților.

 

Avertisment UE: Hidroxiclorochina și clorochina pot avea ”potențiale efecte secundare letale”

 

Agenția Europeană a Medicamentului a revenit cu avertismentul împotriva folosirii clorochinei și hidroxiclorochinei (un derivat mai puțin toxic al clorochinei, medicament folosit împotriva malariei, lupusului și artritei reumatoide) pentru a trata pacienții infectați de COVID-19, făcând referire la „potențiale efecte secundare letale”, în special în cazul utilizării unor doze ridicate.

Mai exact, s-a constatat că clorochina și hidroxiclorochina cauzează aritmie cardiacă, o condiție care poate fi agravată dacă alături de aceste medicamente se mai administrează și altele, precum antibioticul azitromicină.

Hidroxiclorichina a fost folosit pe scară largă, mai ales în Statele Unite, cea mai afectată țară de pe Glob, pentru a trata problemele respiratorii asociate cu COVID-19, mia ales după ce președintele Donald Trump a lăudat tratamentul, numindu-l un „game changer” în lupta contra noului coronavirus.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Studiile efectuate sub egida Institutului Național de Sănătate arată însă contrariul, faptul că utilizarea sa a dus la o incidență a morbidității mai ridicată în rândul pacienților pe care s-a folosit un astfel de tratament. Mai mult, s-ar fi constatat și probleme cu ficatul și rinichii, deteriorarea neuronilor și scăderea glicemiei în sânge.

 

Donald Trump ia hidroxiclorochină, în ciuda avertismentelor

 

Preşedintele american, Donald Trump, a făcut public faptul că ia hidroxiclorochină pentru a se proteja de noul coronavirus, deși mare parte dintre membrii echipei președintelui SUA se îndoiesc de eficiența sa.

Hidroxiclorochina. O iau. Cu câteva săptămâni în urmă, am început să iau. Aud o mulțime de lucruri bune. Și dacă nu e bine... nu o să mă rănesc. Se folosește de 40 de ani, pentru malarie, lupus. Muncitorii din prima linie o iau, doctorii o iau.

În fiecare zi, o pastilă în fiecare zi. La un moment dat, mă voi opri. Ştiţi vorba aia: ce ai de pierdut?”, a declarat președintele la Casa Albă, notează CNN, citat de Scroll.in

Cu toate acestea, medicamentul nu a fost dovedit ca fiind eficient în acest sens.

Citeşte mai multe despre:   OMS,   Hidroxiclorochina