Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tiberiu Nițu: Dosarele de genocid vor fi analizate la momentul intrării în vigoare a noului Cod Penal

Tiberiu Nițu: Dosarele de genocid vor fi analizate la momentul intrării în vigoare a noului Cod Penal

Un articol de: - 19 Sep 2013, 16:41
Tiberiu Nițu: Dosarele de genocid vor fi analizate la momentul intrării în vigoare a noului Cod Penal Foto: cancan.ro Eveniment

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat că dosarele celor acuzați de genocid vor fi analizate la momentul intrării în vigoare a noului cod, adică 1 februarie 2014.

„În momentul de față am luat măsurile procedurale care au fost dispuse în cauză în baza textului Codului Penal în vigoare. În momentul în care va intra în vigoare, la 1 februarie, noul cod, vom analiza și vom vedea în ce situație suntem atunci și pe baza actelor de urmărire penală care vor fi efectuate până la momentul respectiv”, a declarat Nițu, referitor la situația cazurilor de genocid.

Procurorul General al României a mai precizat că Ministerul Public nu a făcut nicio statistică până în prezent despre cele peste 30 de persoane identificate ca fiind torționari.

„Nu știu să vă spun. Noi nu am făcut nicio statistică, nicio evaluare a unui număr de persoane cărora să le spunem torționari. Avem un dosar pe rol, ieri a mai fost depus un denunț cu privire la altă persoană și acesta este cadrul în care vom proceda”, a mai precizat Tiberiu Nițu, citat de Agerpres.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Tiberiu Nitu,   dosare,   cod penal,   genocid