Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Timiș: Centrul Regional pentru Migranți își poate extinde capacitatea dacă este nevoie

Timiș: Centrul Regional pentru Migranți își poate extinde capacitatea dacă este nevoie

Un articol de: - 11 Sep 2015, 17:24
Foto: ziarelive.ro Eveniment

Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanți de Azil (CRCPSA) din Timișoara are un  grad de ocupare de 80 la sută, dar directorul centrului, Filimon Pitea, susține că există posibilități de mărăire a capacității de custodie, informează Agerpres.

”Avem un grad de ocupare de 80% din cele 50 de locuri destinate solicitanților de azil; majoritatea migranților provin din spațiul afro-asiatic. (...). În caz de necesitate, putem extinde capacitatea. Fiecare centru are posibilitatea de extindere cu câteva locuri”, a declarat directorul.

Centrul funcționează din 2008 și dispune de o capacitate de 250 de locuri, 50 pentru solicitanții de azil și 200 pentru cei aflați în tranzit, adăpostiți în regim de urgență din zonele de conflict.  Migranții beneficiază de cazare, masă, consiliere juridică, pentru fiecare fiind alocată suma de 3,6 lei pe zi. Centrul mai dispune de cabinet medical, consultanță juridică și psihologică pentru refugiați, cluburi, sală de sport, spații de joacă pentru copii, o mică livadă cu pomi fructiferi și o pădure de foioase.

Amenajarea Centrului pentru Azilanți din Timișoara a costat 900.000 de euro, 600.000 de euro fiind participare europeană, iar restul, contribuție de la bugetul de stat. Acesta este primul centru din lume unde au fost evacuate persoane aflate în nevoie urgentă de protecție internațională, din cauza conflictelor izbucnite în țara de origine, în vederea relocării acestora într-o altă țară de destinație.

Până acum, pe aici au trecut peste 2.000 de refugiați, care au fost apoi relocați în vederea integrării.

Din 1991, România primește emigranți, în urma semnării Convenției de la Geneva.

Citeşte mai multe despre:   Timisoara,   imigranti,   refugiati
 
 
 
Loading...