Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Timiș: Un bărbat va merge în instanță pentru o postare pe Facebook la adresa poliției locale (FOTO)

Timiș: Un bărbat va merge în instanță pentru o postare pe Facebook la adresa poliției locale (FOTO)

Un articol de: - 19 Apr 2017, 14:18
Timiș: Un bărbat va merge în instanță pentru o postare pe Facebook la adresa poliției locale (FOTO) Foto: someseanul.ro Eveniment

Timișoreanul Corneliu Vaida a decis să dea în judecată Poliția din Timișoara după ce a fost invitat de aceștia la sediul Poliției locale pentru o postare a sa pe Facebook, potrivit Timiș Online.

Corneliu Vaida a primit o amendă de 900 de lei „pentru folosirea de cuvinte jignitoare”, după ce a publicat pe rețelele de socializare o fotografie cu mașini ale Poliției locale parcate pe trotuar, în descrierea cărora i-a făcut pe agenți  „nesimțiți”.

Timișoreanul susține că după ce a fost chemat să dea cu subsemnatul pentru că și-a exprimat opiniile, oamenii legii au încercat să-l convingă să colaboreze cu ei.

„Au încercat să mă convingă să colaborez cu ei! Adică și amendat și colaborator! Vor să le reclam lor direct ce sesizez și să nu postez pe Facebook”, a declarat Corneliu Vaida.

Agenții locali i-au dat bărbatului să semneze un proces verbal, în care scrie ca pentru folosirea de cuvinte jignitoare (…) «adunătură de nesimțiți și godaci» se aplică amendă de la 200 la 1.000 de lei, respectiv 900 de lei”.

Bărbatul a scris ca mențiune că nu este de acord cu cele consemnate în procesul verbal semnat.

Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Oamenii legii susțin că amenda a fost acordată în baza Legii 90/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, în articolul 2 fiind prevăzut că „adunările publice trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, cu protecția participanților și a mediului ambiant”, precum și a articolului 3, ce prevede că „nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum și cele care se desfășoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat”.

Timișoreanul susține că nu va plăti amenda de 900 de lei și că va merge în instanță cu Poliția Locală Timișoara.

Săptămâna trecută, Corneliu Vaida a distribuit o fotografie în care două mașini ale Poliției Locale erau parcate în mijlocul trotuarului, chiar în fața sediului instituției.

În descrierea imaginii distribuite, Corneliu Vaida a scris „Milițiene Cojan, tu și adunătura ta de nesimțiți, ce-ar fi să vă auto-amendați?”.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Timis,   Facebook,   politie,   instanta