Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șeful Ambulanței Timiș admite că a fost medic dispecer în prima zi în care au curs apelurile la 112 din blocul groazei. Iancu Leonida era obligat să raporteze evenimentul

Șeful Ambulanței Timiș admite că a fost medic dispecer în prima zi în care au curs apelurile la 112 din blocul groazei. Iancu Leonida era obligat să raporteze evenimentul

Un articol de: Redacția B1.ro - 21 Noi 2019, 14:32
Foto: Radio Timișoara Eveniment

Iancu Leonida, șeful Serviciului de Ambulanță Timiș, a confirmat că el a fost medicul dispecer în prima zi în care au curs apelurile la 112 din blocul în care s-a făcut deratizarea ce avea să ducă la moartea a trei oameni.

„Eu am fost medic dispecer sâmbătă seara și apoi am intrat în concediu”, a declarat medicul, pentru Libertatea. 

El a mai precizat că „nu aveam cum să ne dăm seama ce se întâmplă”.

De fapt, notează Libertatea, prin această precizare Iancu Leonida se acoperea pe sine căci, tocmai pentru că a fost medic dispecer în acea zi, avea responsabilitatea de a realiza ce s-a petrecut în imobilul respectiv.

Și avea suficiente indicii: primiseră 6 apeluri pentru starea gravă a 6 persoane diferite, dintre care 4 copii, simptomele erau identice, iar spre seară 2 dintre copii chiar au murit.

Potrivit Ordinul Ministerului Sănătății Nr. 2021/691 din 12 decembrie 2008, medicul coordonator este cel care avea drept sarcină ”Raportarea evenimentelor cu multiple victime”. Asta înseamnă că el are rolul de a pune cap la cap informațiile, de a repartiza resursele, de a se asigura că nu se depășesc timpii normați de intervenție.

Citeşte mai multe despre:   iancu leonida,   saj timis,   Timișoara_1
 
Loading...