Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Timișoara: Încep pregătirile pentru Festivalul de film Timishort

Timișoara: Încep pregătirile pentru Festivalul de film Timishort

Un articol de: - 19 Apr 2011, 12:14
Timișoara: Încep pregătirile pentru Festivalul de film Timishort Foto: timishort.ro Eveniment

Festivalul Timishort, dedicat scurtmetrajelor internaționale și românești a ajuns la ce-a de-a treia ediție. Anul acesta festivalul va avea loc între 4 și 8 mai, la Timișoara, arată Mediafax.

Competiția 2011 internațională va cuprinde doar 12 scurtmetraje, concentrând competiția în trei calupuri de filme scurte și țări. Videorama, secțiunea care diferențiază Timishort de restul festivalurilor, pune accentul pe cinematograful experimental și arta video.

Mai mult, Timishort vine anul acesta cu o noutate. Pe lângă Competiția internațională și Videorama, apare secțiunea competițională națională, care va include opt scurtmetraje românești, unele dintre ele fiind în premieră absolută.

De asemenea, la Festivalul Timishort vor mai fi prezentate cele mai bune creații recente ale prestigioaselor Universității de Film și Televiziune din Munchen și Belgrad.

La secțiunea Focus On, Timishort va prezenta o selecție a celor mai bune scurtmetraje din Germania și un portret de autor al lui Emanuele Moretti, fiul regizorului italian Nanni Moretti.

Organizatorii festivalului îi îndeamnă pe cei care doresc să le dea o mână de ajutor să se înscrie în echipa Timishort, unde vor traduce subtitrări, vor distribui materiale promoționale, vor pregăti confereința de presă sau vor informa participanții și invitații pe toată durata festivalului.

Citește aici mai multe informații despre Festivalul Timishort 2011.

Evenimentul este organizat de Asociația Română a Filmului Independent, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Timisoara,   Stiri Voluntari