Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Timișoara, la un pas să intre în scenariul roșu. Autoritățile anunță noi restricții după ce numărul cazurilor de coronavirus a explodat

Timișoara, la un pas să intre în scenariul roșu. Autoritățile anunță noi restricții după ce numărul cazurilor de coronavirus a explodat

Un articol de: George Lupu - 22 Oct 2020, 11:22
Timișoara, la un pas să intre în scenariul roșu. Autoritățile anunță noi restricții după ce numărul cazurilor de coronavirus a explodat sursa foto: pixabay Eveniment

Tot mai multe orașe mari din România sunt pe cale de a intra în scenariul roșu, în condițiile în care numărul cazurilor noi de coronavirus a explodat. În această situație se află și Timișoara care se pregătește de acest scenariu. Rata de incidență a ajuns la 2,92 la mia de locuitori, potrivit prefectului județului Timiș, Liliana Oneţ.

 

Timișoara la un pas să intre în scenariul roșu

 

Prefectul județului a precizat în acest context că în urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a ajuns la concluzia că sunt necesare impunerea unor restricții pentru o perioadă de cel puțin 14 zile, scrie adevarul.ro.

„După ce se va depăşi acest indice de infectare voi convoca o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a analiza dacă se impun măsuri faţă de Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă 43/15 octombrie 2020. Ieri, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la Diverse, am abordat problema ratei crescute a infectărilor din municipiul Timişoara, inclusiv din punctul de vedere al restricţiilor pe care vom fi nevoiţi să le impunem timp de 14 zile. Să nu uităm faptul că de luni urmează o săptămână de vacanţă pentru copiii din grădiniţe şi elevii din ciclul gimnazial, acest fapt putând duce la creşterea indicelui de infectare, dacă nu se vor respecta reglementările legale”, a precizat prefectul.

 

Restricțiile nu mai pot fi evitate în Timișoara

 

Potrivit acesteia, restricțiile nu pot fi evitate în Timișoara, mai ales că rata de ocupare a paturilor pentru pacienții COVID-19 a ajuns la 90%.

Prefectul județului, Liliana Oneț a transmis un apel către timișoreni, să facă tot posibilul pentru a se proteja pentru că urmează o perioadă foarte grea din punct de vedere epidemiologic:

“Vor urma restricţii pentru următoarele 14 zile, acestea având ca scop limitarea răspândirii bolii. Ştiu că nu va fi uşor, dar avem obligaţia să respectăm legea şi să protejăm sănătatea şi viaţa tuturor timişorenilor.  LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

Spitalele care tratează pacienţi COVID din judeţul Timiş sunt peste 90% pline, iar la ATI sunt foarte puţine locuri. Vă rog să faceţi tot posibilul să vă protejaţi şi să îi apăraţi şi pe cei din jurul vostru. Vă rog să respectaţi toate prevederile legale, să păstraţi normele de distanţare sanitară şi pe cele de igienă. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă! Deasemenea vă rog să renunţaţi la deplasări, dacă nu sunt absolut necesare, să evitaţi zonele aglomerate, să limitaţi contactul cu alte persoane, pentru că oricine dintre noi poate fi infectat, asimptomatic, şi să transmită virusul. Sănătatea şi viaţa fiecăruia sunt foarte importante şi numai respectând regulile ne putem proteja şi, implicit, să reducem rata infectărior la nivelul judeţului Timiş!”, a transmis Liliana Oneţ.

Citeşte mai multe despre:   Timisoara,   COVID-19