Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Timișoara: Opt metri pătraţi dintr-o pietonală "europeană", reabilitată cu dale de acasă de o patroană a unei cafenele din centru orașului

Timișoara: Opt metri pătraţi dintr-o pietonală "europeană", reabilitată cu dale de acasă de o patroană a unei cafenele din centru orașului

Un articol de: - 19 Sep 2015, 12:35
Timișoara: Opt metri pătraţi dintr-o pietonală "europeană", reabilitată cu dale de acasă de o patroană a unei cafenele din centru orașului Foto: opiniatimisoarei.ro Eveniment

Proprietarii unei cafenele din centrul istoric al Timișoare au adus dale de acasă pentru a reabilita o porţiune dintr-o pietonală cu pietre, după ce lucrările de renovare a străzii respective au fost sistate provizoriu.

Astfel, Patricia Boariu, o tânără de 30 de ani, care deține de doi ani o cafenea în centrul istoric al Timișoarei, a reabilitat opt metri pătraţi din promenada care trebuia realizată din fonduri europene.

Tânăra spune că a fost nevoită să plătească din buzunarul ei reabilitarea străzii pentru că lucrările de renovare s-au oprit fix în dreptul cafenelei sale.

"Materialul pentru pavaj s-a terminat undeva la o treime din spațiul frontului nostru și de aici am continuat noi până la intrarea principală cu pavaj din comerţ", a spus Patricia Boariu, pentru Digi 24.

"Am amenajat terasa în regie proprie, adică am cumpărat niște dale pe care le-am montat. Probabil că limonada pe care am vândut-o la terasă a acoperit cumva costurile dalelor"
, a mai spus Patricia.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a explicat că lucrările de renovare au fost oprite provizoriu pentru că firma din Italia care exporta pietrele a încetat producţia.

Mai mult de atât, acesta spune că, pentru pavarea străzii respective, s-a folosit "o piatră mai specială care se găsește doar într-o singură carieră în Italia și nu s-a găsit în exploatare piatră identică" cu cea folosită.

Lucrările de reabilitare în centrul istoric sunt gata în proporţie de 81%, iar restul ar trebui terminate până la finalul anului, în situația în care proiectul cu bani europeni a încălcat deja primul termen de finalizare, luna iulie, și a fost stabilită o nouă dată pentru predarea lucrărilor.

Proiectul are o valoare de 15 milioane de euro, iar 80% din bani vin de la Uniunea Europeană.

Citeşte mai multe despre:   bani europeni,   Stiri Timisoara