Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tinerii Moldovei, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis: Primiți-ne acasă, Domnule Președinte. Duminică ajungem la București pentru a vă transmite dorința de Unire a românilor basarabeni

Tinerii Moldovei, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis: Primiți-ne acasă, Domnule Președinte. Duminică ajungem la București pentru a vă transmite dorința de Unire a românilor basarabeni

Un articol de: - 10 Iul 2015, 17:16
Foto: dcnews.ro Eveniment

Un grup de tineri din Moldova, care "își caută drumul spre revenirea acasă",  i-au scris președintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă, numită "Primiți-ne acasă, Domnule Președinte", transmite DC News.

Scopul scrisorii este, după cum spun tinerii, de a arăta cât înseamnă România pentru ei.

"În aceste zile, mai mult ca oricând, ne adresăm în primul rând Dumneavoastră, dar în același timp, fiecărui membru al Guvernului, fiecărui parlamentar în parte, tuturor președinților partidelor politice, pentru a ne fi alături.

Suntem în toiul unei acțiuni grele, prin care am vrut să arătăm Țării cât de mult înseamnă pentru noi și că setea noastră de reîntregire nu a fost oprită nici de sutele de mii de deportări și crime din perioada sovietică, darămite acum, când avem dreptul la libera exprimare"
, se arată în scrisoare.

Tinerii moldoveni mai transmit în scrisoare că vor ajunge duminică în țară, unde se vor întâlni cu prietenii în Piața Universității.

"Am mers spre Țară 20-30 de kilometri pe zi. Am mers în caniculă, pe temperaturi de 40 de grade, acum, când vă scriem această scrisoare, tocmai continuăm marșul pe furtună. Nu ne va împiedica nimic să ajungem la București: sâmbătă la 10:00 trecem Prutul pe jos la podul feroviar de la Ungheni, iar duminică la ora 14:00, prietenii sau simpli bucureșteni care nu au uitat de noi ne așteaptă în Piața Universității"
, au mai spus tinerii.

Acești îl roagă pe șeful statului să nu uite de ei, de cei aproape 3 milioane de români de peste Prut. Mai mult de atât, ei vor transmite duminică, în Piața Universității, dorința de Unire a românilor basarabeni.

"Noi n-am vrut să fim așteptați. Când revii acasă des, mama nu te mai întâlnește cu masa întinsă, ci te ceartă de ce n-ai spălat cana după tine când ai plecat. Domnule Președinte, noi vrem să ne certați că n-am spălat cana, nu mai vrem să fim așteptați. Suntem tineri, suntem entuziaști, este adevărat. Dar suntem o mie care gândim la fel. Fiecare dintre noi are cel puțin părinții, frații, verișorii și vecinii care gândesc la fel. Domnule Președinte, noi suntem doar 3 milioane peste Prut.

Ce vrem să vă rugăm, Domnule Președinte, este să nu uitați nici Dumneavoastră de noi. Știm că sunteți un om foarte ocupat, care are griji foarte mari pe cap, dar duminică ajungem la București pentru a vă transmite Dumneavoastră, ca reprezentant al poporului român, dorința de Unire a românilor basarabeni, exprimată în Apelul Marii Adunări Naționale din 5 iulie de la Chișinău, și mesajele venite de la oamenii simpli din satele și orașele Republicii Moldova cu care ne-am întlnit în marșul nostru pedestru. Vă scriem Dumneavoastră"
, se mai arat în scrisoare.

"Drumul nostru lung ne-a făcut fericiți, nu ne așteptați ca pe niște oaspeți, noi nu mai avem ce să oferim, decât pe noi înșine Maicii Românii. Știm că rigorile diplomatice nu vă permit mai multe, dar vă rugăm, domnule președinte, să ne primiți măcar cu o strângere de mână și un cuvânt bun, cum ați făcut-o când ne-am văzut la Chișinău", scriu în finalul scrisoarii tinerii moldoveni, semnând "copiii înstrăinați ai neamului românesc, care își caută drumul spre revenirea acasă".

Citeşte mai multe despre:   scrisoare deschisa,   Klaus Iohannis,   unire
 
Loading...