Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ținutul Secuiesc, interzis în România. Curtea de Justiţie a UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice (VIDEO)

Ținutul Secuiesc, interzis în România. Curtea de Justiţie a UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 14 Mai 2016, 13:50
Ținutul Secuiesc, interzis în România. Curtea de Justiţie a UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice (VIDEO) Foto: ziaruldeiași.ro Eveniment

Ținutul Secuiesc, interzis în România. Curtea de Justiţie a Uniunii Europene respinge definitiv autonomia pe criterii etnice.

 Doi maghiari cu domiciliul în Târgu-Mureș, au venit cu o propunere care urmărea să definească regiuni ce pot beneficia de politica de coeziune a Uniunii fără a respecta frontierele administrative interne ale statelor membre, potrivit B1TV.

Comisia Europeană a refuzat, în iulie 2013, să înregistreze lui Attila Dabis și Balázs-Árpád Izsák privind promovarea dezvoltării zonelor geografice populate de minorități naționale.

Cei doi etnici maghiari nu s-au lăsat şi au depus o plângere împotriva Comisiei Europene la Tribunalul Uniunii Europene, care însă le-a respins-o.

Pe parcursul procesului, România a susţinut poziţia Comisiei Europene.

Cei doi au încercat să se folosească de o prevedere din Constituţia Uniunii Europene, potrivit căreia, la inițiativa a cel puțin un milion de cetățeni ai Uniunii, provenind din minimum un sfert din statele membre, Comisia poate fi invitată să prezinte Parlamentului European, în limitele atribuțiilor sale, o propunere de adoptare a unui act juridic în vederea aplicării tratatelor. Prevederea se numeşte "inițiativă cetățenească europeană'.

Ținutul Secuiesc, interzis în România. Curtea de Justiţie a UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice

Înainte de a putea începe să strângă semnăturile, iniţiatorii trebuie însă să înregistreze iniţiativa la Comisia Europeană. Forul poate refuza să înregistreze inițiativa, dacă nu intră în competența sa.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Potrivit Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, menținerea caracteristicilor etnice, culturale, religioase sau lingvistice specifice ale anumitor minorităţi "nu este un scop care ar putea justifica adoptarea unui act în temeiul politicii de coeziune".

 

Citeşte mai multe despre:   UE