Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Titi Aur, despre accidentul din Andronache: Din punct de vedere moral, șoferița are cea mai mică vină

Titi Aur, despre accidentul din Andronache: Din punct de vedere moral, șoferița are cea mai mică vină

Un articol de: George Lupu - 01 Mar 2021, 10:58
Titi Aur, despre accidentul din Andronache: Din punct de vedere moral, șoferița are cea mai mică vină Eveniment

Titi Aur a comentat accidentul tragic din cartierul Andronache din București, în urma căruia două fete și-au pierdut viața, fiind lovite de o mașină, pe trotuar. Potrivit acestuia, din punct de vedere moral, persoana de la volan are cea mai mică vină.

 

Cine sunt principalii vinovați morali de accidentul din Andronache, potrivit lui Titi Aur

 

"Am văzut imaginile... Sunt groaznice, sunt cu mare impact emoţional. Am să spun nişte lucruri care probabil vor surprinde. Este clar că, din punct de vedere legal, persoana de la volan, femeia de 56 de ani, este vinovată şi va răspunde în faţa legii. Din punct de vedere moral, aş putea spune că are cea mai mică vină persoana de la volan. Am să vă spun de ce... Ies prima dată cu întrebarea: la şcoala de şoferi a fost învăţată şoferiţa respectivă unde să ţină piciorul? În dreptul pedalei de frână sau de acceleraţie. Şi vă dau răspunsul: categoric nu”, a precizat Titi Aur, specialist în conducerea defensivă.

Potrivit acestuia principalul vinovat a fost instructorul care nu a învățat-o pe femeia care a produs tragicul accident să țină corect piciorul în dreptul pedalei de frână:

“Mai mult ca sigur este că a încurcat pedalele pentru că piciorul trebuie ţinut în dreptul pedalei de frână, nu în dreptul pedalei de acceleraţie, pentru ca, ajungând într-o situație limită, să frânezi. Se întâmplă de multe ori, în toată lumea, dar şi la noi. În SUA, ești obligat să mergi cu stângul tocmai pentru a nu încurca picioarele. La noi nu se poate pentru că avem încă multe maşini cu ambreiaj şi nu cu cutie automată.", a spus Titi Aur, la Antena 3.

Potrivit acestuia, al doilea vinovat este eaminatorul:

"Al doilea vinovat moral: examinatorul care a examinat-o a ţinut cont dacă şoferiţa respectivă ţine piciorul corect? Al treilea vinovat: autorităţile. Au creat sisteme de educaţie şi după ce iei carnetul de conducere în aşa fel încât să nu ajungi în astfel de situaţii? Pentru că şoferiţa am înţeles că ar fi condus destul de rar, chiar foarte rar. Soţul a băut, a trecut în dreapta, dar ea era pregătită, în afară de faptul că deţinea un carton, acel permis de conducere? S-a urcat într-o maşină nefiind pregătită, o maşină cu cutie automată, a mers mai tare decât trebuia şi când a simţit că e prea tare şi vine intersecţia....”, a mai declarat Titi Aur.

 Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Ce pedeapsă riscă șoferița 

 

În urma accidentului din Andronache, ;oferița învinuită de moartea a două fete le-a spus polițiștilor că a confundat frâna cu accelerația.

În înregistrare se vede cum vine cu viteză spre un grup în care se află mai mulți copii și adulți. Dacă va fi găsită vinovată, suspecta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la zece ani.

Străzile din zonă sunt înguste, iar pentru a face stânga sau dreapta, în locul unde s-a produs accidentul, trebuie categoric să oprești. Virajul are 90 de grade, vizibilitatea laterală aproape inexistentă iar în față... sunt case. Și de aceea, poate, sunt șocante scenele surprinse de camera de supraveghere.

Citeşte mai multe despre:   Titi Aur,   accident,   Bucuresti