Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rezultate titularizare 2020. Cum se face repartizarea profesorilor pe posturi

Rezultate titularizare 2020. Cum se face repartizarea profesorilor pe posturi

Un articol de: Ramona Zaharia - 11 Aug 2020, 08:00
Rezultate titularizare 2020. Cum se face repartizarea profesorilor pe posturi Foto: Pixabay Eveniment

Potrivit MEC, 58,66% dintre cadrele didactice care au susţinut proba scrisă a concursului de titularizare sesiunea 2020 pentru ocuparea posturilor din învăţământul preuniversitar au promovat examenul, conform rezultatelor dinainte de înregistrarea contestaţiilor publicate pe site-ul titularizare.edu.ro.

 

Rezultate finale titularizare 2020

Rezultatele finale după rezolvarea contestaţiilor sunt anunţate marţi, 11 august, iar B1.ro le va publica AICI imediat ce vor fi făcute publice.

În centrele de evaluare au fost notate 24.732 de lucrări, întrucât 2.145 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei; 32 de candidaţi au fost eliminaţi, iar lucrările a 93 au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice în anul şcolar 2020 - 2021.
 

Cum se face repartizarea profesorilor pe posturi

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, se va face în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă. Procedura se realizează în şedinţe publice sau online, organizate de către inspectoratele şcolare în intervalul 12 - 14 august.

La fel ca în anii anteriori, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși au fost: învățământ preșcolar în limba română (1.748 de candidați), învățământ primar în limba română (1.059), educație fizică și sport (837), limba și literatura engleză (369) și limba și literatura română (313).

 

Citeşte mai multe despre:   titularizare 2020