Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Titus Corlățean: Judecătorii CCR au adus un prejudiciu foarte serios imaginii și credibilității instituției

Titus Corlățean: Judecătorii CCR au adus un prejudiciu foarte serios imaginii și credibilității instituției

Un articol de: - 23 Aug 2012, 11:41
Titus Corlățean: Judecătorii CCR au adus un prejudiciu foarte serios imaginii și credibilității instituției Foto: ziarelive.ro Eveniment

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, i-a criticat, într-un interviu pentru RFI, pe judecătorii CCR, despre care a spus că au adus un prejudiciu de imagine și de credibilitate instituției.

Judecătorii CC "au adus singuri un prejudiciu foarte serios imaginii şi credibilităţii instituţiei" a spus Corlățean. ”Nu au a se exprima în mod public în controverse, nu au a-şi exprima poziţii subiective şi uneori chiar cu substrat politic pe Facebook. Nu au decât a-şi respecta statutul de judecător la CC, de a judeca din perspectiva Constituţiei României, inclusiv ceea ce Curtea însăşi a solicitat în speţă Guvernului. Faptul că aceste informaţii care au fost solicitate au fost tratate foarte rapid cu dezinteres a dus la o reacţie publică pe care am văzut-o".

Ministrul consideră că este necesară o reformă constituțională (despre care a vorbit și premierul Ponta), deoarece CCR este o instituție politizată.

”Trei judecători din nouă sunt numiţi, nu nominalizaţi, numiţi de preşedintele României, alţi trei, de grupurile parlamentare politice din Camera Deputaţilor şi ultimii trei, din Senat-cred că ar trebui să reflectăm foarte serios la o reformă constituţională de ansamblu, pe diferite alte domenii importante, dar inclusiv cu privire la modul de înfiinţare, de funcţionare a CC, în dorinţa realmente de a garanta profesionalismul şi independenţa judecătorilor de la CC" a explicat Titus Corlățean.

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala,   judecator,   Titus Corlatean,   prejudiciu