Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Titus Corlăţean: Mă gândesc dacă fac propunerile de numiri la DNA înaintea Raportului de ţară

Titus Corlăţean: Mă gândesc dacă fac propunerile de numiri la DNA înaintea Raportului de ţară

Un articol de: - 02 Iul 2012, 09:58
Titus Corlăţean: Mă gândesc dacă fac propunerile de numiri la DNA înaintea Raportului de ţară Foto: infomm.ro Eveniment

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat că este posibil să facă propunerile de numiri în funcţii de conducere la DNA înaintea raportului de ţară, întrucât în cazul unei reacţii negative la nivel prezidenţial s-ar induce ideea unui nou conflict.

Corlăţean a spus că au fost prelungite prin delegare, pe un termen determinat, mandatele adjuncţilor şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), procurorii Laura Oprean şi Carmen Gâlcă.

"Mandatele respective (ale adjuncţilor şefului DNA, n.r.) au expirat în mod obiectiv şi exista teoretic această posibilitate a prelungirii prin delegare a mandatelor pe un termen determinat. Ministrul Justiţiei, care nu a fost informat oficial, formal, în legătură cu trecerea la prelungirea delegaţiilor, deşi dintr-un anumit punct de vedere putea să fie predictibilă această chestiune, poate face şi mâine, şi peste o săptămână propuneri, poate să facă propuneri care după dezbaterea şi avizul CSM sunt supuse confirmării sau infirmării de către preşedinte, care poate adopta decizii în dublu sens", a explicat Corlăţean, potrivit Mediafax.

Ministrul a ținut să precizeze că mai sunt două săptămâni până la raportul pe justiție, care este extrem de important pentru România.

”Acel raport se leagă foarte mult de o decizie pe care România o aşteptă de mai bine de un an - aderarea la spaţiul Schengen. Astfel încât, fără să spun că nu voi face propuneri, voi face, şi le voi face pe baza respectării criteriilor pe care le-am evocat, profesionalism, independenţă, integritate", a explicat Corlăţean.

"Mâine pot să fac aceste propuneri, şi vă asigur că atunci când voi face propuneri sunt oameni profesionişti, integri şi oameni care îşi asumă actul de independenţă. Vreau însă să evităm o nouă bătălie politică pe un subiect în care există foarte multe interese şi în ţară şi în străinătate", a mai spus Corlăţean.

Citeşte mai multe despre:   Titus Corlatean,   raportul MCV,   Justitie,   DNA,   numire