Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tudorel Toader susține că Iohannis l-a numit ILEGAL pe Augustin Lazăr în fruntea Parchetului General pentru că acesta i-a clasat dosarul (VIDEO)

Tudorel Toader susține că Iohannis l-a numit ILEGAL pe Augustin Lazăr în fruntea Parchetului General pentru că acesta i-a clasat dosarul (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 18:53
Tudorel Toader susține că Iohannis l-a numit ILEGAL pe Augustin Lazăr în fruntea Parchetului General pentru că acesta i-a clasat dosarul (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

În prezentarea raportului privind evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, care s-a încheiat cu revocarea acestuia, Tudorel Toader a susţinut că acesta a fost, în primul rând, numit ilegal în fruntea Ministerului Public în 2016. Mai mult, Tudorel Toader a arărat că Iohannis l-a numit pe Lazăr în fruntea Ministerului Public pentru că acesta ar fi dat soluția de clasare într-un dosar al președintelui.

"Procedând la evaluarea sa ne punem cel puțin două semne de întrebare. Primul se referă chiar la legalitatea numirii sale în această înaltă demnitate. 17 februarie 2016, Ministerul Justiţiei declanşa procedura de selectare a candidatului. Criteriile și condițiile prevedeau printre altele și calificativul foarte bine la ultima evaluare. 15 martie 2016 se înregistrează candidatura, 21 aprilie, secţia de procurori de la CSM avizează favorabil. Lipsea o piesă din dosar, calificativul de la ultima evaluare. 

Am transmis pe 19 septembrie 2018 la CSM solicitarea de a ne pune la dispoziție rapoartele de evaluare. Ni se răspunde: prezentul raport de evaluare a fost întocmit astăzi 21 aprilie 2016. La acea dată președintele a semnat numirea deși nu exista în dosar documentul. Ministrul Justiției de la acea dată a făcut propunerea de numire cu nerespectarea criteriilor legale. La data respectivă, președintele nu a verificar regularitatea procedurii.

Din documentele pe care le avem nu putem trage concluzia cu certitudine de ce ministrul Justiției a transmis propunerea fără ca dosarul să fie complet, președintele a semnat fără verificarea legalității, nu credem că are vreo legătură numirea fără toate documentele cu un document în care apare o soluție de clasare referitoare la președintele României în funcție", a anunţat Tudorel Toader.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.