?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tudorel Toader, avertisment dur: "În scurt timp voi face publice solicitările absolut nemotivate ale avocaţilor"

Tudorel Toader, avertisment dur: "În scurt timp voi face publice solicitările absolut nemotivate ale avocaţilor"

Un articol de: B1.ro - 11 Feb 2019, 10:26
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, transmite un semnal dur către avocaţi privind ameninţările acestora cu proteste privind condiţiile plată a onorariilor. Acesta susţine că solicitările sunt nejustificate şi susţine că unii dintre aceştia nu fac decât să fie în campanie pentru alegerile interne.

"simple precizări !

înțelegând faptul că se apropie alegerile la avocați,

înțelegând și faptul că unii au intrat în campanie,

postez din nou mesajul din 23 noiembrie 2018, cu precizarea faptului că avocații nu și-au precizat/reconsiderat poziția !

Memoriul Uniunii Naționale a Barourilor din România și Răspunsul Ministerului Justiției privind plata onorarilor datorate avocaților pentru serviciile profesionale prestate în vederea asigurării asistenței judiciare a persoanelor defavorizate și persoanelor vulnerabile în cadrul sistemului de ajutor public judiciar

Memoriul Uniunii Naționale a Barourilor din România poate fi descărcat aici si Răspunsul Ministerului Justiției poate fi descărcat aici.", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Ulterior, acesta a revenit cu un nou mesaj în care precizează că nu vrea să se lanseze într-un atac la această categorie profesională, dar a oferit un exemplu privind o solicitare pe care o consideră nemotivată.

"Mesajul anterior nu a constituit si nu constituie un atac la avocati, categorie profesionala din care fac parte !

In scurt timp voi face publice solicitarile absolut nemotivate ale avocatilor. Ex - onorariu pentru depunere actiune de divort - se propune majorarea de la 100 lei la 600 lei. La intrebarea mea - este vorba doar de depunerea actiunii sau si de sustinerea acesteia in instanta ? Raspuns - " nu stiu"/cel mai probabil este faptul ca autorul afirmatiei, reprezentant al avocatilor, nu doreste sa ii dau numele !", a subliniat ministrul Justiţiei.

Avocaţii din Bucureşti şi din 14 judeţe protestează luni pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu. Ei vor purta banderole albe pe braţ şi avertizează că vor organiza astfel de acţiuni până la soluţionarea disfuncţionalităţilor din sistemul de asistenţă juridică. 

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader
 
 
 
Loading...