Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Augustin Lazăr a fost REVOCAT din funcția de PROCUROR GENERAL. Tudorel Toader: Actele și faptele acestuia sunt de netolerat (VIDEO)

Augustin Lazăr a fost REVOCAT din funcția de PROCUROR GENERAL. Tudorel Toader: Actele și faptele acestuia sunt de netolerat (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 18:19
Augustin Lazăr a fost REVOCAT din funcția de PROCUROR GENERAL. Tudorel Toader: Actele și faptele acestuia sunt de netolerat (VIDEO) Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Eveniment

UPDATE: Tudorel Toader a anunțat declanșarea procedurii de revocare a procurorul general Augustin Lazăr după o declarație de presă de exact o oră.

"Concluzia generală este a necesității de revenire la normalitate. Normalitatea înseamnă cunoașterea și respectarea competențelor legale și constituționale și o interpretare a legii în baza principiului loialității constituționale

Mai există concluzia de a rămâne în limitele bunei cuviințe, a respectării valorilor și drepturilor fundamentale. Actele și faptele enumerate sunt de netolerat, demonstrează că  activitastea manageriala contravine obligatiilor

Nu se mai poate susține ocuparea și exercitarea a funcției de conducere din Ministerul Public. Toate elementele prezentate susțin gravitatea managementului care a deturnat activitatea Ministerului Public

Declanșez procedura de revocare din funcție a Procurorului General Augustin Lazăr. În această seară trimit la CSM documentul de evaluare", a afirmat Tudorel Toader.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a început la ora 18 citirea raportului de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr, evaluarea care cel mai probabil se va încheia cu revocarea acestuia.

În stilul caracteristic, făcând cunoscut deja în momentul revocării Laurei Codruţa Kovesi, Tudorel Toader, deşi a anunţat că nu va citi integral raportul de 63 de pagini, se apleacă cu mare atenţie asupra fiecărei părţi din raport dând informaţii extrem de tehnice din punct de vedere judiciar.

Deşi a promis o scurtă declaraţie de presă, Tudorel Toader a anunţat că va citi nu mai puţin de 20 de puncte care au stat în spatele deciziei pe care a luat-o privindu-l pe Augustin Lazăr.

Însă, încă de la început, Tudorel Toader a lansat numeroase critici la adresa procurorul general, semn că evaluarea s-ar putea termina cu o revocare.

"Primul lucru pe care aș vrea să-l subliniez, faptul că procurorul general a susținut vehement lipsa unui temei legal pentru evaluarea procurorului șef de la DNA. A avansat ideea unui conflict între procurori și ministru pentru a încerca să împiedice evaluarea procurorului șef al DNA. procurorul General nu a dispus nicio măsură de verificare a celor apărute în spațiul public", a început Tudorel Toader.

Tudorel Toader nu a ezitat nici în a îi imputa lui Augustin Lazăr inclusiv disfuncționalități din interiorul DNA pe care le-a notat și în raportul făcut în cazul Laurei Codruța Kovesi, arătând că Lazăr din poziția de șef al Ministerul Public le-a tolerat.

"Faptele reținute în sarcina șefului DNA sunt în egală măsură imputabile procurorului general, cel care e ierahic superior care avea și are obligația, competența de a coordona, verifica, corecta eventuale abateri, greșeli. Sunt enumerate foarte multe situații în care procurorul general a luat act, cu siguranță, de abateri în activitatea DNA, dar nu a luat nicio măsura, nu a făcut nimic. Nu numai că n-a luat nicio măsura, dar prin declarații publice a aprobat activitatea desfășurată la DNA", a declarat Tudorel Toader.

În prezentarea raportului privind evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, care s-a încheiat cu revocarea acestuia, Tudorel Toader a susţinut că acesta a fost, în primul rând, numit ilegal în fruntea Ministerului Public în 2016. Mai mult, Tudorel Toader a arărat că Iohannis l-a numit pe Lazăr în fruntea Ministerului Public pentru că acesta ar fi dat soluția de clasare într-un dosar al președintelui. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   Augustin Lazar