Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Țoapă și tupeu. Mare scandal între Firea și Arhipiscopia Catolică. Primarul general cere demiterea preotului care i-a spus că e cununată de arhitectul "turnului corupției" (FOTO)

Țoapă și tupeu. Mare scandal între Firea și Arhipiscopia Catolică. Primarul general cere demiterea preotului care i-a spus că e cununată de arhitectul "turnului corupției" (FOTO)

Un articol de: - 16 Mai 2017, 17:10
Țoapă și tupeu. Mare scandal între Firea și Arhipiscopia Catolică. Primarul general cere demiterea preotului care i-a spus că e cununată de arhitectul "turnului corupției" (FOTO) Eveniment

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat război cultului catolic. Firea a cerut printr-un comunicat de presă demiterea purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, Francisc Doboş. Asta în urma unei postări a prelatului pe o reţea de socializare.

Deşi este cunoscută ca o persoană extrem de credincioasă, primarul general al Bucureştiului Gabriela Firea se dovedeşte la fel de aprigă si la mânie. Edilul Capitalei a solicitat înlocuirea din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, preotul Francisc Doboş. 

"Doresc să vă înaintez pe această cale un protest oficial față de conduita dlui Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, care și-a permis să insinueze că aș servi, în calitate de Primar General, anumite grupuri de interese, nenominalizate, fără a aduce vreo dovadă în acest sens. Mai mult, în totală disonanță cu atitudinea pe care publicul se așteaptă s-o aibă un slujitor al Bisericii, dl. Doboș și-a permis chiar să folosească un limbaj trivial la adresa mea și să colporteze informații inexacte sau trunchiate despre mine, ceea ce este total inacceptabil", a transmis într-un comunicat de presă primarul general.

"Cred că doamna primar general și-a dat seama că a întrecut măsura, vineri, 12 mai, somându-l public pe IPS Ioan Robu și insinuând că ar servi grupuri de interese. Eu am sărit ca ars aici, pe facebook, la un asemenea tupeu. Azi, doamna primar, încearcă s-o dreagă, cerând demiterea mea. În Biserica Catolică avem o vorbă: moare un papă, se alege altul", a venit imediat replica prelatului.

Supărarea Gabrielei Firea vine după ce pe 13 mai purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei a avut două postări dure pe o reţea de socializare. 

"Din odiseea Cathedral Plaza. Nu pot sa nu remarc că nașa de nuntă a primarului general este nimeni alta decât Daiana Voicu, cea care a construit "turnul corupției", Cathedral Plaza.  O fi o pură coincidență?!", a scris prelatul.

Doboș a avut un comentariu dur și după un articol în care Gabriela Firea îl somează pe arhiepiscopul Robu să înceteze cu acuzaţiile la adresa sa. Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

"Apropo, cum se spune în limba română "țoapă" și "tupeu"?!"

Tensiunile dintre Primărie şi Arhiepiscopie vin după ce primăria a a alocat fonduri «pentru stabilirea modalităţilor de desfiinţare a construcţiei» Cathedral Plaza, amplasată ilegal lângă Catedrala Sfântul Iosif din Capitală. Acest demers a fost considerat de înalţii prelaţi ca fiind un demers care doar va trage de timp pe o durată nelimitată, Firea fiind prietenă cu cei care au interesul ca imobilul Cathedral Plaza să nu fie desfiinţat.  
 

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Biserica Catolica,   scandal,   scandal