Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Țoapă și tupeu. Mare scandal între Firea și Arhipiscopia Catolică. Primarul general cere demiterea preotului care i-a spus că e cununată de arhitectul "turnului corupției" (FOTO)

Țoapă și tupeu. Mare scandal între Firea și Arhipiscopia Catolică. Primarul general cere demiterea preotului care i-a spus că e cununată de arhitectul "turnului corupției" (FOTO)

Un articol de: - 16 Mai 2017, 17:10
Țoapă și tupeu. Mare scandal între Firea și Arhipiscopia Catolică. Primarul general cere demiterea preotului care i-a spus că e cununată de arhitectul "turnului corupției" (FOTO) Eveniment

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat război cultului catolic. Firea a cerut printr-un comunicat de presă demiterea purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, Francisc Doboş. Asta în urma unei postări a prelatului pe o reţea de socializare.

Deşi este cunoscută ca o persoană extrem de credincioasă, primarul general al Bucureştiului Gabriela Firea se dovedeşte la fel de aprigă si la mânie. Edilul Capitalei a solicitat înlocuirea din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, preotul Francisc Doboş. 

"Doresc să vă înaintez pe această cale un protest oficial față de conduita dlui Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, care și-a permis să insinueze că aș servi, în calitate de Primar General, anumite grupuri de interese, nenominalizate, fără a aduce vreo dovadă în acest sens. Mai mult, în totală disonanță cu atitudinea pe care publicul se așteaptă s-o aibă un slujitor al Bisericii, dl. Doboș și-a permis chiar să folosească un limbaj trivial la adresa mea și să colporteze informații inexacte sau trunchiate despre mine, ceea ce este total inacceptabil", a transmis într-un comunicat de presă primarul general.

"Cred că doamna primar general și-a dat seama că a întrecut măsura, vineri, 12 mai, somându-l public pe IPS Ioan Robu și insinuând că ar servi grupuri de interese. Eu am sărit ca ars aici, pe facebook, la un asemenea tupeu. Azi, doamna primar, încearcă s-o dreagă, cerând demiterea mea. În Biserica Catolică avem o vorbă: moare un papă, se alege altul", a venit imediat replica prelatului.

Supărarea Gabrielei Firea vine după ce pe 13 mai purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei a avut două postări dure pe o reţea de socializare. 

"Din odiseea Cathedral Plaza. Nu pot sa nu remarc că nașa de nuntă a primarului general este nimeni alta decât Daiana Voicu, cea care a construit "turnul corupției", Cathedral Plaza.  O fi o pură coincidență?!", a scris prelatul.

Doboș a avut un comentariu dur și după un articol în care Gabriela Firea îl somează pe arhiepiscopul Robu să înceteze cu acuzaţiile la adresa sa. Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

"Apropo, cum se spune în limba română "țoapă" și "tupeu"?!"

Tensiunile dintre Primărie şi Arhiepiscopie vin după ce primăria a a alocat fonduri «pentru stabilirea modalităţilor de desfiinţare a construcţiei» Cathedral Plaza, amplasată ilegal lângă Catedrala Sfântul Iosif din Capitală. Acest demers a fost considerat de înalţii prelaţi ca fiind un demers care doar va trage de timp pe o durată nelimitată, Firea fiind prietenă cu cei care au interesul ca imobilul Cathedral Plaza să nu fie desfiinţat.  
 

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Biserica Catolica,   scandal,   scandal