Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Toate documentele lui Cioran licitate la Paris, cumpărate de un român pentru 405.000 euro

Toate documentele lui Cioran licitate la Paris, cumpărate de un român pentru 405.000 euro

Un articol de: - 07 Apr 2011, 20:09
Toate documentele lui Cioran licitate la Paris, cumpărate de un român pentru 405.000 euro Foto: ronduldesibiu.ro Eveniment

Directorul General al Bibliotecii Centrale Universitare (BCU), Mireille Radoi, a declarat că întregul lot de documente aparținând lui Emil Cioran a fost cumpărat de o persoană privată, de naționalitate română, conform HotNews.

“A cumpărat tot cu 405.000 de euro, am pierdut totul”, a declarat dezamăgită Radoi. “Ne-am chinuit degeaba. Am licitat timp ce 5 ore apoi a venit aceasta persoană și a cumpărat întreg lotul”, a adăugat aceasta.

Licitația a avut loc, joi, în capitala Franței, Paris. Potrivit directorului BCU, identitatea românului nu a fost încă dată publicității.

Pe lângă BCU și TVR a participat la licitație din prisma necesității constituirii unei baze de documentare pentru producții de televiziune.

Ministerul Culturii și Institutul Cultural Român nu au avut fondurile necesare pentru a participa la acest eveniment.

Ministerul Culturii și-ar fi dorit foarte mult să aibă posibilitatea să participe la această licitație, dar din păcate nu are fondurile necesare", a declarat consilierul de presă al ministrului Kelemen Hunor.

Citeşte mai multe despre:   Paris,   licitatie,   documente,   TVR,   Ministerul Culturii