Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Toate școlile și grădinițele din București vor fi supravegheate video: Scopul proiectului este prevenirea incidentelor și eliminarea intrușilor

Toate școlile și grădinițele din București vor fi supravegheate video: Scopul proiectului este prevenirea incidentelor și eliminarea intrușilor

Un articol de: - 12 Sep 2015, 13:56
Toate școlile și grădinițele din București vor fi supravegheate video: Scopul proiectului este prevenirea incidentelor și eliminarea intrușilor Foto: Digi24 Eveniment
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au cerut ca toate cele 420 de şcoli şi grădiniţe din București să aibă un sistem eficient de supraveghere video, cu scopul prevenirii incidentelor și a eliminării intrușilor din aceste instituții.

Astfel, pe lângă cele 11.000 de camere de supraveghere deja instalate, ar urma să mai fie montate alte 3.000, informează Digi 24.

Inspectoratul Şcolar vrea ca în această toamnă, 2.000 de camere de supraveghere să fie montate în interiorul şcolilor şi grădiniţelor din Bucureşti şi alte 1.000 în exteriorul clădirilor. Astfel, ar fi monitorizate video toate intrările şi ieşirile din unităţile de învăţământ, dar şi terenurile de sport, holurile şi scările.

„Sunt situaţii în care persoane străine pot intra prin forţă. Dorim să evităm intrarea părinţilor care vin câteodată neprogramaţi”, afirmă Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Aceeaşi părere o au şi părinţii, precum şi conducerea şcolilor.

Costul celor 3.000 de camere de supraveghere care ar urma să fie instalate în şcolile din Capitală trebuie achitat de primăriile de sector.