Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cătălin Tolontan: Premierul Viorica Dăncilă a spus adevărul în cazul adopției. Totul despre "consilierii plătiți din bani publici care au conceput schema crucificării"

Cătălin Tolontan: Premierul Viorica Dăncilă a spus adevărul în cazul adopției. Totul despre "consilierii plătiți din bani publici care au conceput schema crucificării"

Un articol de: B1.ro - 23 Ian 2019, 15:52
Eveniment

Cătălin Tolontan confirmă afirmaţiile Vioricăi Dăncilă privind procedura prin care l-a adoptat în 1990 pe fiul său, Victor, de la o familie de ţărani din Teleorman care avea 8 copii. Acesta arată că jurnalista de la Libertatea care a publicat povestea, Maria Andrieș, a găsit joi la Siliștea primul certificat de naștere al copilului înfiat de prim-ministrul României.

Actul a fost întocmit în 9 ianuarie 1990 pe numele mamei, Floarea Trocan, și a fost trecut pe numele Dăncilă în 1 martie 1990, arată Tolontan, iar acest lucru confirmă declaraţiile premierul şi infirmă spusele mamei naturale care susţinea că primul certificat de naștere a fost făcut direct pe numele Dăncilă.

În continuare, Tolontan critică felul în care Antena 3 a ales să prezinte informaţiile, doar prin invitarea lui Dăncilă care şi-a spus partea, spre deosebire de Libertatea care a studiat cazul pe teren şi a încercat să obţină păreri de la toate părţile implicate dear au fost refuzaţi de premier. Jurnalistul arată că ceea ce s-a prezentat joi seară pe televiziune nu a fost decât "schema crucificării" făcută de "consilieri plătiţi din bani publici".

"Marți seara, la ”Sinteza zilei”, Mihai Gâdea ne-a demonstrat tuturor ”cum se face o investigație”.

Colega noastră, Maria Andrieș, a mers în casele țăranilor din Teleorman, a vorbit la maternitate, la primărie, pe ulițe, și a stat de vorbă, în Videle, cu una dintre rudele apropiate ale Viorică Dăncilă. În plus, ziarul a solicitat poziția prim-ministrului României, care a refuzat să o ofere.

În ”investigația” sa model, Mihai Gâdea a invitat-o în platou pe Viorica Dăncilă. Atât.

Publicul Antenei 3 a ascultat o singură parte, o singură versiune, cea atent periată de o groază de consilieri plătiți din bani publici care au conceput schema crucificării", scrie Tolontan pe Facebook.

Jurnalistul critică acuzaţia lui Dăncilă privind faptul că ancheta Libertatea ar constitui "cu cizmele murdare în viața mea” şi o invită pe această să dea în judecată publicaţia pentru a demonstra dacă "o cerere adresată de presă ca premierul să clarifice niște acte a ajuns o infracțiune în țara condusă de colegii infractori ai premierului".

"Premierul nu s-a mulțumit însă să-și spună, onest, povestea. Ea a plusat, dramatizând politic că ”ziariștii au intrat cu cizmele murdare în viața mea”.

Vorba jurnalistei Maria Andrieș, ”Am intrat cu cizmele, că ulițele din Teleorman sunt pline de noroi, numai că oamenii ne-au deschis ușile, atât cei din familia naturală, cât și cei din familia Dăncilă”.

Mereu oamenii își vor deschide ușile către presă.

Căci românii obișnuiți nu au puterea de a ajunge în studiourile televiziunilor, ca să fie supuși unei ”investigații” după care până și o albină s-ar fi îmbolnăvit de diabet.

Prim-ministrul a amenințat că dă în judecată ”Libertatea”. O rugăm să se țină de cuvânt pentru că e vital să aflăm dacă justiția din România consideră că o cerere adresată de presă ca premierul să clarifice niște acte a ajuns o infracțiune în țara condusă de colegii infractori ai premierului!", arată Tolontan.
 

Citeşte mai multe despre:   Catalin Tolontan,   Viorica Dancila
 
 
 
Loading...