Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pilele lui Codrin Ştefănescu sparg banii oamenilor cu dizabilităţi: Două imprimante care funcţionau deja "au fost instalate cu 8.000 de lei"

Pilele lui Codrin Ştefănescu sparg banii oamenilor cu dizabilităţi: Două imprimante care funcţionau deja "au fost instalate cu 8.000 de lei"

Un articol de: - 16 Mar 2018, 10:03
Eveniment

Ies la iveală detalii incredibile despre risipa de bani ce are loc la Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, loc unde conform propriilor mărturii, mulți dintre angajații sunt prieteni sau "oameni de încredere" al cunoscutului politician PSD Codrin Ștefănescu.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a descoperit în Sistemul Electronic de Achiziți Publice (SEAP) o achiziţie de instalare de softuri unor imprimante care erau deja folosite. Iar această instalare nu a fost făcut la un preţ decent de piaţă de 200-400 de lei, ci la absorbitanta sumă de 4.000 de lei, cât jumătate din preţul unei imprimante.

”Codrin și-a trimis aici, în decembrie 2017, o nouă conducere. Care ce a făcut, printre primele cheltuieli? A dat unei firme aproape 2.000 de euro ca să instaleze două imprimante care funcționau, una chiar de șase luni”, arată unul dintre oamenii din Consiliu.

Aceste informaţii sunt confirmate chiar de către facturile urcate în SEAP. Pe 27 decembrie 2017, Consiliul de Monitorizare, condus de perechea Florentin Butnaru – Valentin Păduroiu cumpără ”Servicii de Servicii configurare instalare multifuncţionale” de la firma UCAZ TIP SRL.

Doar că aceste imprimante erau deja instalate şi folosite, spun oamenii din Consiliu. Una a fost achiziționată pe 11 mai 2017, a doua din 2 octombrie 2017.

Iar acest contract nu a fost oferit chiar oricui, ci firmei UCAZ TIP SRL, deţinută de Dan Aurel Ioniţă, fost coleg cu şeful Consiliului, Florinel Butnaru, în PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu.

Întrebat de jurnaliştii GSP despre această factură şi preţurile exorbitante, preşedintele consiliului dă vină pe ”un băiat de la achiziții, care oricum a plecat și probabil el inventează toate poveștile astea”.

"Domnule, de astea se ocupa un băiat de la achiziții. Nu m-am ocupat eu. Și pentru o achiziție precum asta, probabil, și pentru altele, acel băiat nu mai e acolo, a fost îndepărtat. Probabil el inventează toate poveștile astea", aruncă mai departe vine Florinel Butnaru.

Nici dovada clară urcată în SEAP nu este recunoscută de preşedintele Consiliului.

"E fals, domnule, cine știe ce o fi făcut acel băiat de la achiziții. Nu a existat așa ceva, n-am avut vreo afacere cu acel domn", se disculpă Butnaru.

În concluzie, Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități e o instituție cu multe cuvinte și cu puțini bani, dar şi aceştia cheltuiţi la discreţia conducerii în funcţie de interese şi prietenii.

Citeşte mai multe despre:   Codrin Stefanescu