Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul judecător CCR Toni Greblă: Simina Tănăsescu a greșit grav. Președintele Klaus Iohannis trebuia să o demită imediat (VIDEO)

Fostul judecător CCR Toni Greblă: Simina Tănăsescu a greșit grav. Președintele Klaus Iohannis trebuia să o demită imediat (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 15 Iun 2018, 22:58
Eveniment

Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă a declarat vineri, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Actualitatea Românească”, că președintele Klaus Iohannis ar trebui să o demită pe Simina Tănăsescu din funcția de consilier după dezvăluirile judecătorului Petre Lăzăroiu. 

”Este un atac asupra activității CCR și a libertății de decizie a judecătorilor care compun CCR. Este o acțiune concertată care nu face decât să discrediteze activitatea Curții și să sădească o umbră de îndoială cu privire la legitimitatea judecătorilor CCR și la obligativitatea aplicării în practică a deciziilor acestei Curți. 

Președintele Klaus Iohannis a trimis-o pe consiliera de stat Simina Tănăsescu să-i transmită că este o situație gravă, că la Cotroceni se apreciază că ar fi bine să nu mai facă parte din CCR și așteaptă probabil să vadă care va fi reacția domnului judecător Petre Lăzăroiu. 

Simina Tănăsescu a greșit grav, fie din proprie inițiativă, fie îndemnată de președinte sau de altcineva. În oricare din această situație, instituțional, președintele României trebuia să o demită imediat. Nu avem alte mijloace de a apăra instituțiile statului decât de a ieși în mass-media, ceea ce e inacceptabil”, a declarat Toni Greblă. 

Judecătorul  fost chemat de consiliera președintelui Klaus Iohannis, Simina Tănăsescu, pentru a i se aduce la cunoștință că există un plan pentru emiterea unui decret de revocare a sa. (Detalii AICI)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Toni Grebla,   Klaus Iohannis,   Petre Lazaroiu,   Simina Tanasescu,   CCR
 
 
 
Loading...