Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Top 5 destinații tradiționale pentru a petrece Paștele în România

Top 5 destinații tradiționale pentru a petrece Paștele în România

Un articol de: B1.ro - 10 Mar 2020, 15:04
Top 5 destinații tradiționale pentru a petrece Paștele în România Eveniment

Dacă încă nu te-ai hotarat ce sa faci în concediul de Paști noi îți propunem cateva destinatii minunate din România, pe care merită sa le vizitezi. Fa-ti bagajele și alege locul preferat!

1. Vacanța de Paști în Maramureș

Daca-ti doresti sa petreci sărbătorile de Paști într-un cadru cu adevărat festiv, atunci merită sa te duci în Maramureș. Nu numai că o să fii impresionat de frumusețea deosebită a zonei, dar o sa descoperi o mulțime de lucruri interesante despre tradițiile și obiceiurile din tara noastra. Astfel, daca-ti doresti o vacanta de Pasti in Romania cu adevarat autentica, Maramures este locul perfect.

2. Vacanța de Paști în Viscri 

 

Situat în județul Brașov, Viscri este definiția satului românesc medieval, unde arhitectura, îmbrăcămintea și tradițiile par că au fost congelate în ultimele sute de ani și readuse la viață nu mai departe de acum câteva zile. Petrece vacanța de Paște acolo și te vei întoarce impresionat de amabilitatea localnicilor, de limbajul desprins din amintirile lui Creanga și de peisajele pe care modernitatea nu a îndrăznit să le atingă nici măcar cu vârful degetului. Dacă încă nu te-am convins, află că prințul Charles a cumpărat o casă în acest sat, că dulceața preparată la Viscri este comercializată în Paris și că scene dintr-un film spaniol au fost filmate aici. 

3. Vacanța de Paști în Moldova

Există oare un picior de plai unde tradițiile religioase și cele viticole să se împletească mai armonios? Moldova este dovada palpabilă că, mai la est de râul Putna, recolta de struguri a Casei Panciu poate concura fără complexe cu faimoasele de pe Valea Loarei; asta dacă nenorocul se va pune între turistul neștiutor și vinurile de Focșani. Și unde s-a mai auzit de femei mai pricepute în ale învârtitelor cu brânză de oaie, colaci sau pască?

Dacă vrei să faci o extravaganță pitorească de cel mai înalt rang anul acesta, trage la Hanul Ancuței din povestea lui Sadoveanu (da, este încă funcțional și prosper, iar în ultimul secol s-a extins și pe evenimente corporate); este localizat la doar 30 de km de mănăstirile Neamț.

4.  Vacanța de Paști la Mărginimea Sibiului

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Conacul Din Vale (@conaculdinvale) pe

Mărginimea Sibiului este casă pentru aproape 20 de sate care au o istorie foarte bogată. Este o regiune cu pajiști splendide, unde transhumanța are loc din cele mai vechi timpuri.O parte din produsele faimoase din această regiune sunt cele din lapte de oaie, precum telemeaua, urda și cașul. Este una dintre cele mai interesante destinații turistice pentru un Paște tradițional din România. Oamenii duc ramuri de salcie la biserică, pe care apoi le duc la cimitir sau le așază în casă sau în ieslea animalelor, pentru a avea parte de bogăție. În satul Rod, tinerii căsătoriți primesc oale din lut în ziua de Paște.

5. Vacanța de Paști la Țara Moților

 

Locuitorii celor 12 sate de la nord de Câmpeni, în județul Alba, reprezintă populația de bază a Țării Moților. Regiunea poate fi extinsă și în unele zone din județele Alba, Arad, Bihor, Cluj și Hunedoara.

Dacă alegeți această regiune ca destinație de Paște, Alba-Iulia poate fi primul mare obiectiv al călătoriei. În Țara Moților, de Paște, se păzește toaca. Dacă locuitorii nu reușesc să apere toaca de hoți, trebuie să ofere o masă bogată. Dacă reușesc, atunci hoții sunt cei responsabili cu organizarea festinului.

Citeşte mai multe despre:   Paste 2020,   pasti,   minivacanta,   vacanta