Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tornadă într-un sat tulcean: 40 de case au fost avariate, dintre care 4 au rămas fără acoperiș

Tornadă într-un sat tulcean: 40 de case au fost avariate, dintre care 4 au rămas fără acoperiș

Un articol de: - 13 Sep 2013, 19:00
Tornadă într-un sat tulcean: 40 de case au fost avariate, dintre care 4 au rămas fără acoperiș Eveniment

Patru case din satul tulcean Cataloi au rămas fără acoperiș, iar alte 36 au fost avariate, după ce o tornadă s-a abătut vineri asupra localității.

„O tornadă a traversat localitatea şi s-a deplasat spre Tulcea. Au fost 40 de case avariate, între care la patru acoperişurile au fost luate în totalitate, şi mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini de vânt. Din fericire, nu au fost victime, nimeni nu a fost rănit. Acoperişurile au fost aruncate la 40 - 50 de metri. Nu am văzut niciodată aşa ceva şi nici n-am auzit de vreo tornadă, vreodată, în zona asta", a precizat primarul din Frecăţei, de care aparţine satul Cataloi, Marian Naiman, scrie Mediafax.

Satul Cataloi a fost afectat şi de inundaţiile produse joi, când două maşini au fost purtate de ape până într-o râpă, iar trei case au fost inundate.

„Apa a fost de aproape doi metri, cu o lăţime de 10 - 12 metri. Au fost inundate trei case, iar două autoturisme au fost luate de apă şi duse 600 - 700 de metri la vale, până într-o râpă, suferind avarii majore. Viitura a măturat totul de pe stradă şi a luat până şi piatra cubică, lăsând numai gropi", a mai declarat primarul Marian Naiman.

Judeţele Brăila, Tulcea şi Galaţi vor fi, de vineri, ora 21.00, până sâmbătă, ora 10.00, sub cod portocaliu de ploi, alte şase judeţe din estul şi sud-estul ţării fiind atenţionate cu cod galben.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Tulcea,   inundatii