Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Alexandru Vișinescu își joacă ultima carte la ICCJ. Torționarul cere eliberarea. Ce spun magistrații (VIDEO)

Alexandru Vișinescu își joacă ultima carte la ICCJ. Torționarul cere eliberarea. Ce spun magistrații (VIDEO)

Un articol de: - 12 Apr 2018, 12:34
Alexandru Vișinescu își joacă ultima carte la ICCJ. Torționarul cere eliberarea. Ce spun magistrații (VIDEO) Eveniment

Alexandru Vişinescu, primul torţionar român condamnat la 20 de închisoare, cere la instanţa supremă să fie eliberat. El susţine că este foarte grav bolnav.

Torţionarul în vârstă de 92 de ani a fost adus din arest la instanţă, unde a solicitat şi a şi obţinut şedinţă de judecată secretă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Sentința definitivă a fost pronunțată pe 10 februarie 2017, când fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deţinuţilor politici.

Procurorii susţin că, în perioada 1956 - 1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat a supus deținuții politici unor tratamente inumane.  Ei erau supuși unor condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea lor fizică, fără să li se asigure un minim de medicamente şi fără să li se acorde îngrijiri sau asistenţă medicală.

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Visinescu