Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment “Toți membrii UE plecați! Canalul este în partea aia”. Mesajul dur primit de un român la locul de muncă din Marea Britanie (VIDEO)

“Toți membrii UE plecați! Canalul este în partea aia”. Mesajul dur primit de un român la locul de muncă din Marea Britanie (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 26 Iun 2016, 14:29
“Toți membrii UE plecați! Canalul este în partea aia”. Mesajul dur primit de un român la locul de muncă din Marea Britanie (VIDEO) Foto: romaniajournal.ro Eveniment

Sute de mii de români care muncesc în Marea Britanie ar putea fi afectaţi de Brexit. Iar efectele se fac deja simţite la două zile după un referendum care a pus pe jar întreg mapamondul.

Unii dintre români au fost întâmpinaţi cu mesaje agresive la locurile de muncă, de la primele ore după aflarea rezultatului oficial al votului privind plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit B1TV.

“Doar pentru posesorii de pașapoarte britanice. Toți membrii UE plecați dracului! Canalul este în partea aia! Este mesajul extrem de dur cu care a fost întâmpinat la lucru un român de colegii englezi”.

Fotografia a fost publicată Nicolae Daniel Popescu, un alt conațional care lucrează în Marea Britanie.

Așa au fost întâmpinați niște muncitori est-europeni la muncă. Vorbim de oameni care muncesc, plătesc taxe și contribuie pozitiv în economia britanică. Trist și descurajant, mai ales că ne referim la un moment seminificativ pentru toată lumea, în special pentru cei aflați la mii de kilomentri distanță de casă. Astfel de mesaje nu reprezintă esența unității, democrației și toleranței.

În urma Brexitului, românii au rămas cu zeci de nelămuriri.

Aproximativ trei milioane de cetăţeni din alte state UE, inclusiv câteva sute de mii de români, locuiesc în Marea Britanie.

Polonezii sunt cei mai numeroşi dintre aceştia, aproximativ 800.000 trăind în Marea Britanie, urmaţi de irlandezi şi germani.

Numărul românilor, în mod frecvent ţinta campaniei în favoarea ieşirii din UE, în care au fost catalogaţi drept „hoţi de locuri de muncă" şi „asistaţi sociali", se ridică la 175.000 de persoane, respectiv, 59.000.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   mesaj,   român,   serviciu