Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Toți șoferii STB vor purta uniforme de la 1 iulie. Investiția costă circa 3 milioane de lei

Toți șoferii STB vor purta uniforme de la 1 iulie. Investiția costă circa 3 milioane de lei

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Iun 2020, 18:49
Toți șoferii STB vor purta uniforme de la 1 iulie. Investiția costă circa 3 milioane de lei Eveniment

Toți șoferii Societății de Transport București (STB) vor purta uniforme de la 1 iulie, a anunțat compania, printr-un comunicat în care a explicat, prin vocea directorului Alexandru Hazem Kansou, că decizia a fost luată „ca urmare a multor reclamații”, în condițiile în care „anumiți conducători și manipulanți de vehicule nu erau îmbrăcați adecvat, veneau cu șlapi, pantaloni scurți, maiou”.
 

Toți șoferii STB vor purta uniforme de la 1 iulie. Investiția costă circa 3 milioane de lei


 

„În prezent, toate eforturile noastre sunt îndreptate spre transformarea fostei regii într-o companie eficientă şi mai apropiată de public şi dorim mai ales schimbarea mentalităţii pe un trend nou, proactiv, al unora dintre angajaţi care au rămas tributari vechilor obiceiuri. Am luat această decizie ca urmare a multor reclamaţii, anumiţi conducători şi manipulanţi de vehicule nu erau îmbrăcaţi adecvat, veneau cu şlapi, pantaloni scurţi, maiou. Începând cu 1 iulie, cine nu are uniformă nu intră pe traseu. Dar foarte mulţi şoferi sunt mândri de această investiţie şi poartă uniforma încă de când au primit-o”, a declarat Alexandru Hazem Kansou, directorul STB SA, potrivit Agerpres.Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Astfel, de la 1 iulie 2020, șoferii STB vor purta în mod obligatoriu pantaloni și cămașă cu mânecă lungă sau mânecă scurtă, iar opțional cravată sau eșarfă. Sacoul ar putea lipsi din vestimentație, pe fondul temperaturilor ridicate. În acest context, STB SA a precizat că a comandat 14.700 de costume - 14.400 pentru bărbați și 300 pentru femei - 19.200 de cămăși bărbătești cu mânecă scurtă și cu mânecă lungă, 400 de cămăși de damă cu mânecă scrută și mânecă lungă, respectiv 4.900 de cravate și eșarfe. Investiția are o valoare totală de circa trei milioane de lei.
 

Masca de protecție, obligatorie în autobuzele STB și în celelalte spații închise din România


 

Odată cu intrarea în stare de alertă, portul măștii de protecție a devenit obligatoriu în spațiile închise din România, iar nici autobuzele STB nu au făcut excepție de la această regulă. De atunci, la nivel național au fost instituite mai multe etape de relaxare de restricții. Cu toate acestea, autoritățile sunt îngrijorate de numărul de cazuri de COVID-19 depistate în ultimele zile, astfel că îmblânzirea de măsuri planificată pentru 1 iulie va fi amânată.

„Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-știintific și s-au evaluat cele două săpămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare (n.r. - care ar fi urmat să fie aplicate de la 1 iulie) (...) O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele din spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de a patra etape de relaxare", a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, la Digi 24.

Citeşte mai multe despre:   STB