Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Tradiție păstrate cu sfințenie. Festivalul costumului românesc, ediția a III-a (VIDEO)

Tradiție păstrate cu sfințenie. Festivalul costumului românesc, ediția a III-a (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 24 Iun 2019, 15:15
Tradiție păstrate cu sfințenie. Festivalul costumului românesc, ediția a III-a (VIDEO) Eveniment

Un eveniment special, dedicat păstrării culturii naţionale a avut loc în curtea Bisericii Ghencea. Vorbim despre cea de a treia ediţie a Festivalului Costumului Tradiţional Românesc "Simt şi mă îmbrac româneşte". Tema din acest an a reprezentat-o Satul românesc - păstrător peste veacuri al tradiţiilor străbune. Evenimentul a însemnat muzică tradiţională, artişti de renume, o paradă a costumelor, dar şi un târg caritabil de prăjituri.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Parada Costumelor tradiţionale româneşti organizată de parohia „Sfânta Treime - Ghencea" a atras toate privirile participantilor la festival. . Evenimentul a readus la viaţă motive tradiţionale îndelung păstrate în cultura naţionala .

Parada Costumelor tradiţionale româneşti organizată de parohia „Sfânta Treime - Ghencea" a atras toate privirile participantilor la festival. . Evenimentul a readus la viaţă motive tradiţionale îndelung păstrate în cultura naţionala .

“Am gandit acest eveniment impreuna cu tinerii parohiei noastre din dorina de a reinvia dragostea de traditii si de a readuce in atentia societatii de astazi portul popular romanesc chiar aici in mijlocul Bucurestiului”, a declarat Ion Grădincea, părinte paroh Biserica Ghencea.

Ia traditională a fost din nou, pentru o zi, in centrul atentiei. Straiele populare i+au trimis pe bucuresteni cu gandul la mostenirea transmisa cu iubire de la o generatie la alta.

“Am ales ia! Acum aproape 2000 de ani pe motoplele monumemtului de la Adamclisi si pe Columna Traiana, costumulk dacilor a rams eternizat in piatra. S epoate vedea camasa specifica, fara rascroiala, din celke patru foi incretite la gat”, a spus profesoara Marilena Istrati.

În contextul Anului omagial al satului românesc, cea de a treia ediţie a Festivalului Costumului Românesc a fost dedicată meşteşugurilor tradiţionale româneşti. De altfel, tema aleasă anul aceasta a fost "Satul românesc - păstrător peste veacuri al tradiţiilor străbune". În curtea Bisericii Ghencea, au fost organizate ateliere de lucru în lemn şi lut, dar şi ateliere de cusături tradiţionale, la care maestrii populari i-au invatat chiar si pe cei mici din tainele stravechi.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Cea de a treia ediţie a „Festivalul costumului traditional romanesc: simt si ma imbrac romaneste" a inclus si momente de muzică romaneasca.

Invitatii au putut participa si un târg caritabil de prăjituri româneşti. Doamnele şi domnişoarele au fost rugate să aducă prăjituri făcute în casă, după reţetele bunicilor. Fondurile strânse vor fi folosite pentru proiectele culturale ale unor copii de la o scoala din localitatea vrânceană Cîmpuri.