Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Trafic intens la intrarea în țară: La frontiera cu Ungaria s-a suplimentat numărul arterelor de control şi se lucrează la capacitate maximă

Trafic intens la intrarea în țară: La frontiera cu Ungaria s-a suplimentat numărul arterelor de control şi se lucrează la capacitate maximă

Un articol de: George Lupu - 22 Ian 2021, 13:33
Trafic intens la intrarea în țară: La frontiera cu Ungaria s-a suplimentat numărul arterelor de control şi se lucrează la capacitate maximă Foto: pixabay.com Eveniment

Trafic intens a fost înregistrat vineri la frontiera cu Ungaria, astfel că au fost contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizare, având în vedere că s-au format cozi cu TIR-urile care așteptau să intre în țară.

La punctele de trecere a frontiere Nădlac II şi Vărşand s-a suplimentat numărul arterelor de control şi se lucrează la capacitate maximă.

"Reamintim că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se derulează în comun cu poliţiştii din ţara vecină, iar numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară.

De asemenea, în urma comunicării permanente cu autorităţile maghiare, a reieşit că, în cursul dimineţii, aplicaţiile informatice ale poliţiei ungare au funcţionat cu dificultate, aspect care a îngreunat fluidizarea traficului la automarfare. Precizăm că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, Inspectoratele Teritoriale al Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. 

Astfel, au fost dispuse suplimentarea personalului la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

De asemenea, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în P.T.F. Nădlac II, cât şi în P.T.F. Vărşand, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.

"De la începutul acestei săptămâni (18-21.01.2021), la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au efectuat formalităţile specifice pentru 55.500 de automarfare, dintre care numai la graniţa cu Ungaria s-a efectuat controlul pentru 27.500 de astfel de mijloace de transport (17.600 pe sensul de ieşire şi 9.900 pe cel de intrare)”, se mai arată în comunicat.

Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Citeşte mai multe despre:   granita,   Inspectoratul General al Politiei de Frontiera