Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Traficul în marile orașe s-a redus chiar și cu 82% după implementarea măsurilor de prevenție. Condițiile pentru ca distanțarea socială să funcționeze (FOTO)

CORONAVIRUS | Traficul în marile orașe s-a redus chiar și cu 82% după implementarea măsurilor de prevenție. Condițiile pentru ca distanțarea socială să funcționeze (FOTO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 01 Apr 2020, 18:24
CORONAVIRUS | Traficul în marile orașe s-a redus chiar și cu 82% după implementarea măsurilor de prevenție. Condițiile pentru ca distanțarea socială să funcționeze (FOTO) Captură Foto / VIdeo Radu Baran Eveniment

Traficul în marile orașe a scăzut considerabil de la implementarea măsurilor menite să limiteze răspândirea noului coronavirus. WAZE arată scăderi chiar și de peste 80%, în condițiile în care școlile și universitățile sunt închise și tot mai mulți oameni lucrează de acasă.

În București, de exemplu, procentul de scădere este de 82, de la 19.000 de utilizări simultane pe zi, la sub 3.500.

Foto: Kodok Márton

Medicul Gabriel Diaconu a explicat, pe Facebook, în ce condiții funcționează distanțarea socială, iar acest procent de peste 80% se afla pe listă.

„Trebuie să vă reduceți mobilitatea înafara casei, pe parcursul unei zile, cu peste 80%. Acest procent include: vizitele la magazin, mersul la farmacie, deplasarea la serviciu (unde se aplică), dar și plimbarea în aer liber, parc, făcut poze la flori în grădina botanică etc”, a explicat  medicul.

De asemenea, e necesară reducerea draconică a mobilității pe o perioadă de minim 30 de zile. Aceasta nu trebuie să fie fluctuantă, ci drastic redusă tot timpul. Persoanele de peste 55 de ani ar trebui chiar să-și reducă mobilitatea la zero.

Deplasările în afara localității trebuie făcute în situații absolut excepționale. Bineînțeles, este absolut crucială respectarea tot timpul a regulilor de igienă.

Traficul s-a redus considerabil și în alte orașe.

Timișoara:

Suceava, aflată de marți în carantină totală din cauza răspândirii rapide a COVID-19:

Madrid:

Roma:

Foto: Kodok Márton

De la instituirea stării de urgență, mai ales, autoritățile au îndemnat repetat populația să rămână în case pe cât posibil, pentru a preveni răspândirea virusului. Oamenii pot ieși din locuințe doar completând declarații pe propria răspundere privind destinația și traseul urmat. Motivele trebuie să fie extrem de bine întemeiate. De asemenea, angajații care nu-și pot desfășura activitatea de acasă trebuie să aibă o adeverință de la angajator care să stipuleze acest lucru. 

„Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislația în această perioadă. Cei care nu au înțeles sau nu vor să înțeleagă vor fi amendați. Legea se aplică, nu se discută”, a declarat președintele Klaus Iohannis, miercuri. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti,   Stiri Suceava,   Gabriel Diaconu